“Hi ha les botigues de sempre”

Rosa Sánchez, d'Aart Perruquers, ha viscut quasi tota la vida al barri de Peramàs

  • Redacció / Foto: Anna Aluart
  • Divendres, 11 Octubre 2013 00:00

Ciutat, Barris, rosa sanchez

Com vas arribar a Peramàs-Esmandies?

Doncs es pot dir que sóc del barri de tota la vida. Els meus pares van venir a viure a aquesta zona quan jo deuria tenir uns dos anys. Vaig viure-hi la infantesa i els anys de jove, vaig marxar un temps en casar-me però quan va ser ocasió d’obrir el meu negoci no ho vaig dubtar i vaig venir aquí, a viure i a treballar.

Per què Peramàs, què és el que t’agrada més?

És una zona bona, on s’hi està bé, s’hi viu bé. Hi ha tot tipus d’establiments, la gent és propera i familiar i hi ha molt petit comerç.

És important el comerç de proximitat, la botiga propera?

En el meu cas una de les coses que agraeixo és això, que s’hagi pogut mantenir el petit comerç de tota la vida, les petites botigues especialitzades on sempre hi has comprat i en les que pots confiar. Crec que és una sort que en molts casos d’altres zones no hi han estat a temps, en canvi aquí els veïns de tota la vida i els nous tenen els establiments que desitgen a prop.

I de la gent, què destaques?

A Peramàs-Esmandies s’hi respira i s’hi viu amb molta calma. No hi ha problemes ni conflictes més enllà del que pugui passar accidentalment. Hi ha un ambient i una tradició quasi de poble, com familiar. De gent que es coneix de tota la vida. Això fa les coses molt més fàcils.

Algun problema que tingui el barri?

Sent una zona residencial i comercial, falta aparcament. Molta gent es queixa perquè per molt que els que hi vivim ens movem caminant i això ho fa tot més fàcil, si algú ve de lluny o de fora potser no escollirà Peramàs per comprar o per segons què per aquesta falta endèmica de places d’aparcament. Aquí competim desfavorablement amb altres zones de la ciutat que no tenen aquest problema.

Ciutat, Barris, plaça catalunya

El racó preferit
El racó del barri preferit per la Rosa és la Plaça de Catalunya: “És el lloc més identificatiu d’aquest barri, on tots hi anàvem sortint d’escola i després de joves. On hem passat tardes i caps de set­mana, on la gent es coneix i fa vida. Al voltant de la Plaça és on s’estableixen aquestes relacions que fan especial Peramàs”, assegura.