Reclamen que es retiri “el drap separatista” del Parc de Bombers

Tensió amb els Mossos d’Esquadra durant la mobilització després que els manifestants impedissin l’entrada d’un camió

  • Mireia Biel
  • Dilluns, 23 Setembre 2013 11:13

Un grup de 40 persones es van concentrar dissabte al matí davant del Parc de Bombers per reclamar que es retiri l’estelada que hi oneja. Durant la mobilització, es van viure alguns moments de tensió i empentes amb els Mossos d’Esquadra, després que els manifestants impedissin l’entrada d’un camió al Parc de Bombers.

“L’estelada és un símbol separatista que no ens representa a tots i no ens respecta”. D’aquesta manera, un dels manifestants resumia el perquè de la concentració que va tenir lloc dissabte al migdia davant del Parc de Bombers. Un grup de 40 persones va reclamar que es retirés el “drap independentista”, fent referència a l’estelada, que els bombers de Mataró tenen hissada a l’antena de les instal·lacions des de fa un any i mig.

Mani contra l'estelada


José Salvador, assistent a la manifestació, va afegir que “ja ens semblaria bé que posessin la senyera, perquè és una bandera catalana, però en aquest cas és constitucional”. Pedró Pérez, un altre manifestant, va reclamar que el govern obligui a retirar l’estelada i va denunciar que “no es compleix la llei a Catalunya perquè estem en una dictadura i els que ens sentim espanyols i catalans i vivim a Catalunya ens sentim oprimits”.

Mani contra l'estelada

Tensió amb els Mossos

Durant la mobilització es va viure algun moment de tensió i empentes, quan els concentrats es van col·locar davant de l’entrada del Parc de Bombers i van impedir l’entrada d’un camió que tornava d’un servei. Va ser aleshores quan van escridassar els bombers que es trobaven a l’interior del recinte i una vintena d’antiavalots del cos de Mossos d’Esquadra va obligar els manifestants a retirar-se a l’altra banda del carrer per evitar aldarulls i va permetre així l’entrada del vehicle.

La concentració va ser convocada a través de les xarxes socials i a l’inici s’hi van veure els regidors del Partit Popular Marcos Fernández i José Manuel López. Qui també hi va donar suport a títol personal va ser el portaveu de Ciutadans (C’s) a Mataró, Juan Carlos Ferrando, que va afirmar que “l’estelada no només és independentista, sinó partidista, perquè és la bandera de les esquerres".

Mani contra l'estelada

“Finalitats partidistes”

A l'agost, el grup municipal de la Plataforma per Catalunya (PxC), amb tres regidors al consistori mataroní, va demanar la retirada "immediata" de l'estelada atès que el Parc de Bombers "és un edifici d'un servei públic, pagat per tots". "Des de PxC trobem intolerable que s'utilitzi aquest edifici per a finalitats partidistes, atès que l'estelada no és un signe d'identificació de tota la societat catalana", segons va assenyalar el partit a través del seu compte a diverses xarxes socials.