“No permetrem que es deslegitimi la policia”

Núria Calpe assegura que els incidents de l’agost “són aïllats i no representen cap comunitat”

  • Redacció
  • Dimecres, 04 Setembre 2013 13:07

Nuria Calpe

“Els cossos policials han d’actuar contra qui consideris sospitós, són les forces de l’ordre i el que no es pot permetre és que es posi en dubte el seu paper, no permetrem que es deslegitimi la policia”. Així de vehement es mostra Núria Calpe, regidora de Via Pública al retorn de les seves vacances i quan confia que els fets que van provocar tensió i polèmica als barris del Palau i Rocafonda el passat agost “van ser aïllats i en cap cas es poden atribuir a una comunitat.

“Les comunitats musulmanes, les parròquies de les mesquites no les podem identificar amb brètols, si ho fem, ens estarem equivocant i en aquest sentit en tot moment des de l’Ajuntament vam estar en contacte i seguim treballant amb les entitats que representen aquesta comunitat”

La regidora lamenta que alguns partits es desmarquessin de la declaració de la Junta de Portaveus  que també comptava amb el suport de les entitats musulmanes: “És greu que des de certs sectors es mirés de fer veure que la policia tenia motivacions racistes o xenòfobes, les acusacions són greus i falses. La Policia actua contra el que és sospitós, contra el que és incívic no contra algú pel seu origen o la seva ètnia”. Calpe explica, també, que des de la setmana en què hi va haver l’escalada de tensió no s’han registrat més incidents i que es manté un pla especial de seguretat a Rocafonda, El Palau i Cerdanyola ja previst amb anterioritat.

No es va entrar a la mesquita
Calpe també ha volgut deixar clar que en contra del que es va afirmar en un principi la Policia Local no va entrar a la mesquita. Va entrar al recinte però no dins el temple”, explica. Sortint i en un petit incident va rebre l’impacte d’una pedra.