Dissenyen un sistema per monitoritzar la relaxació muscular de pacients anestesiats o a la UCI

El projecte es presenta al Congrés Internacional EuroAnaesthesia a Barcelona

  • Mireia Biel
  • Dilluns, 03 Juny 2013 12:01

Cetemmsa Tof Cuf


Un equip de CETEMMSA ha dissenyat un nou sistema per monitoritzar la relaxació muscular de pacients anestesiats o que es troben a la Unitat de Cures Intensives. El projecte, ideat en coordinació amb altres empreses, implica la creació d’un aparell amb noves funcionalitats que serà presentat al Congrés Internacional EuroAnaesthesia a Barcelona aquesta setmana.  


CETEMMSA ha sumat esforços amb RGB Medical Devices i el Dr. Rodiera, especialista en Anestesiologia i Reanimació per fer néixer el TOF- CUFF. Es tracta d’un monitor que incorpora un nou sistema de sensorització amb doble funció: permetrà conèixer, alhora, la tensió arterial i ell nivell de relaxació muscular en pacients anestesiats o a la UCI. El nou aparell funciona mitjançant elèctrodes i pistes conductores col·locats en un manegot de tensió arterial.

Pas endavant

El nou projecte suposa un pas endavant ja que facilitarà la tasca de l’anestesista, al mateix temps que proporcionarà dades més precises que actualment. Fins ara, la pràctica clínica es realitza amb aparells que mesuren només el nivell de relaxació muscular, però que requereixen una instal·lació molt acurada i que ofereixen uns resultats poc fiables.
El nou sistema de monitorització es presentarà al Congrés Internacional EuroAnaesthesia que se celebra a Barcelona entre l’1 i el 4 de juny.