Un mapa interactiu per geolocalitzar l'activitat de la Policia Local

L'Ajuntament obre a la ciutadania l'accés a bona part de l'aplicació per combatre la percepció d'inseguretat

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 10 Maig 2013 13:17

Policia local, mapa interactiu per geolocalitzar l\'activitat de la Policia Local

La Policia Local de Mataró va presentar dijous durant la seva festa anual el seu nou mapa interactiu, una eina d'ús intern que permet geolocalitzar l'activitat de la Policia Local i millorar la qualitat en la gestió i creuament de dades. També se'n farà, però, un ús extern i bona part de l'aplicació serà d'accés lliure per als ciutadans a través d'Internet. Mostrant obertament el treball de la Policia Local, l'Ajuntament pretén combatre la percepció d'inseguretat ciutadana que hi ha en algunes zones de la ciutat. Només s'ocultarà el detall de dades com les detencions, controls policials, infraccions o vigilàncies preventives per tal de no "criminalitzar" determinades zones de la ciutat.

Apareixeran al nou mapa interactiu:
Accidents de trànsit, controls de trànsit, delictes de seguretat viària, infraccions de seguretat ciutadana, detencions, identificacions, recuperacions de cotxes robats, punts de vigilància preventiva, pintades, vehicles abandonats, infraccions de l'ordenança de civisme, incendis o actes públics.

La nova eina ha estat dissenyada pel Servei d'Informació i Telecomunicacions de l'Ajuntament i vol ser, sobretot, una eina de treball per als agents de la Policia Local, per tal de fer més eficient la seva tasca diària. La geolocalització de totes les actuacions del cos facilita el creuament de dades per a l'anàlisi de casos i situacions diverses i, per tant, millorar l'actuació global dels policies a la ciutat.

Policia local, mapa interactiu per geolocalitzar l\'activitat de la Policia Local_01

A l’abast de tothom

A través d'Internet, però, qualsevol ciutadà podrà consultar i, per tant, fiscalitzar en directe, l'actuació dels agents. La majoria de dades seran d'accés lliure i només s'ocultaran dades de tipus personal o el detall de determinades informacions, com les detencions, per evitar estigmatitzar zones de la ciutat. En aquests casos, l'actuació policial quedarà emmarcada en un radi de mig quilòmetre quadrat i no en el lloc exacte. L'Ajuntament pretén així reforçar el treball de la Policia Local de cara a la ciutadania i contribuir a combatre la percepció d'inseguretat. Segons reconeix la regidora de Via Pública, Núria Calpe, sovint hi ha la sensació de que 'la policia no fa res'. També en aquesta línia, l'alcalde de Mataró, Joan Mora, assegura que amb el nou mapa interactiu es trencaran estereotips sobre la seguretat en determinats barris.