Rafael Montserrat, President de la Fundació Iluro

Es constitueix la comissió gestora de la nova Fundació

Fundació Iluro

La Fundació privada especial Iluro ja és una realitat. El passat dia 19 es va fer oficial la transformació de l’antiga Caixa Laietana en Fundació Iluro i es va aprovar el patronat d’aquesta Fundació que ha de gestionar l’obra social i els equipaments culturals de l’antiga entitat d’estalvis. L’exgerent d’Aigües de Mataró Rafael Montserrat és el president de l’entitat, amb Roser Salicrú de vicepresidenta.

Conviuen en el Patronat dos representants de l’Ajuntament de Mataró –Ramon Manent i Jordi Surinyach– i els representants de cinc entitats. La vicepresidenta ho és a proposta del Museu Arxiu de Santa Maria mentre que són vocals també Antoni Blanch Joseph, Isabel Llaquet, Albert Roy i Pere Carles representant el Centre Catòlic, Sant Lluc per l’art, el Foment Mataroní i Òmnium Cultural.

 

Administrar els fons
Segons el comunicat de premsa remès als mitjans, la Fundació Iluro es constitueix amb la finalitat” d’administrar els fons per a obra social de l’anterior entitat, adequant-se a les noves circumstàncies. La Fundació desenvoluparà, fomentarà, promourà i divulgarà tota classe de temes benefico-socials, així com culturals, artístics, científics, tècnics, ... centrant les seves activitats en el manteniment de la seva obra cultural pròpia, i en l’ajuda a centres de disminuïts i de persones amb risc d’exclusió social”.