L’Ajuntament confirma la multa a la periodista del Tot

Aplica l’ordenança de civisme per la “presumpció de veracitat” policial

  • Redacció
  • Dilluns, 29 abril 2013 11:14

Marta Gomez_Mossos

L’Ajuntament de Mataró farà efectiva en el decurs dels propers dies la multa imposada a la periodista del Tot Mataró Marta Gòmez que el 27 de juliol del 2011 cobria per aquest mitjà l’Anada a Ofici de Les Santes. Uns agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra sense identificar van retenir la periodista i el seu acompanyant acusant-los d’haver faltat al respecte a l’autoritat i aixecant una acta amb la descripció parcial d’uns fets que ara l’Ajuntament fa seus. A tots dos se’ls imposa una multa de 250 euros en aplicació de l’ordenança de civisme. Explica l’Ajuntament que en un procés administratiu la versió policial té “presumpció de veracitat”.

El 27 de juliol del 2011 l’Anada a Ofici de Les Santes va estar marcada per la presència anunciada del llavors Conseller d’Interior Felip Puig en plena polèmica per les actuacions d’aquest cos policial envers els moviments socials. Centenars de manifestants van increpar la comitiva d’autoritats i, de forma preventiva, Interior va desplegar un ampli destacament de la Brigada Mòbil, el cos d’antiavalots de situacions més greu dels Mossos.

Els fets
Aquest desplegament va arribar a barrar al pas a figures i comparses del seguici i posteriorment va retenir la periodista del Tot Mataró –acreditada de forma visible pel propi Ajuntament per cobrir aquell acte– i el seu acompanyant acusant-los d’haver-los insultat. Alhora els van vexar i van arrencar l'acreditació periodística. La narració dels fets dels actes policials conté inconcrecions i contradiccions i es contradiu amb els testimonis d’aquests fets. Tot i aquests fets, l’Ajuntament executarà la sanció prevista de l’Ordenança de Civisme de la ciutat. Quan es va conèixer la sanció, les xarxes socials van rebutjar aquesta amb l’etiqueta #totssommartagomez.