El Foment Mataroní acull una marató solidària de la Protectora

La SPAM organitza una jornada solidària per recaptar fons pels animals abandonats

Una samarreta signada pel jugador del Futbol Club Barcelona Lionel Messi, un rellotge oficial CP5 de Carles Puyol o una pilota de bàsquet signada pel jugador Carlos Navarro. Són només tres dels regals que es poden guanyar en la primera marató solidària de la Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM).

“La manera de col·laborar és comprant butlletes, que costen dos euros, i sortegem més de 100 obsequis”, explica Dunia Ramiro, voluntària responsable de comunicació de la SPAM. Les participacions als sorteigs es poden aconseguir a qualsevol dels dos refugis de la protectora i en diversos establiments de la ciutat. Al FomentLa jornada solidària es celebrarà el diumenge 14 d’abril al Foment Mataroní, on es faran espectacles diversos des de les 11 del matí fins les 9 del vespre. L’entrada és gratuïta per a les més de quinze actuacions ininterrompudes d’artistes i músics que amenitzaran la gala benèfica: balls de Boliwood, country, monòlegs, màgia, dansa contemporània, cançó d’autor i pop-rock són algunes de les propostes.

“Cada vegada més ens adonem que no podem sobreviure gràcies a l’administració perquè ells també estan tocats i estem buscant una altra manera d’autofinançar-nos”, diu Dunia Ramiro. La primera marató de la SPAM vol, en primer lloc aconseguir recursos econòmics. La voluntària afirma que cada mes fan falta 6.000 quilos de pinso pels més de 380 animals que esperen a la protectora la seva segona oportunitat. Les medicines, els tractaments mèdics, les mantes i altre material necessari agreugen el problema econòmic de la SPAM.“Encara som aquí”Però més enllà dels diners que s’aconsegueixin en aquesta marató, la Societat Protectora té un objectiu encara més ambiciós i que a la llarga és més efectiu. “És una manera de recordar a la gent que encara som aquí, que estem lluitant, tenim ganes de promoure l’adopció, de tornar a apropar els animals a la ciutadania, ells encara estan a la protectora i necessiten la vostra ajuda”, afirma Dunia Ramiro.

De fet, la ciutadania és la gran força de la Societat Protectora d’Animals de Mataró a través del voluntariat i la dedicació desinteressada. Sense anar més lluny, la primera marató solidària va ser idea d’una voluntària que, a més, ha llogat de manera particular la sala del Foment per a fer possible la jornada solidària.