La Fundació Hospital engega grups de suport emocional pels afectats per preferents i desnonaments

El conveni anual signat amb l’Ajuntament arriba als 114.400 euros

La Fundació Hospital oferirà programes d’atenció emocional a tots els afectats per preferents i desnonaments amb l’objectiu de donar-los suport i ajudar-los a tirar endavant. Aquesta iniciativa serà possible gràcies al conveni anual que la fundació signa amb l’Ajuntament de Mataró i que regula una subvenció de 114.400 euros.

Aquelles persones afectades per preferents o que hagin patit o puguin patir desnonaments tindran suport emocional gràcies als programes d’atenció que engegarà la Fundació Hospital. Gràcies al conveni de 114.400 euros firmat amb l’Ajuntament, aquesta entitat podrà incloure en el seu programa un projecte pioner d’acompanyament psicològic i emocional que té com a objectiu enfortir les capacitats personals perquè puguin superar la pèrdua.

D’altra banda, aquesta subvenció permetrà desenvolupar, també, un seguit d’actuacions sociosanitàries que es concreten en l’agenda de solidaritat local, grups de suport per a persones amb trastorns emocionals i, per últim, programes de l’Hotel d’entitats i Sistema de gestió de la qualitat. La informació la van presentar dimarts al matí la regidora de Benestar i Família, Olga Ortiz, i la directora de Fundació Hospital, Àngels Cantos.

AfectatsMataró és una de les ciutats que més ha patit l’efecte de les participacions preferents. Caixa Laietana, entitat molt vinculada a la ciutat i a la comarca durant dècades, va comercialitzar participacions preferents que avui s’han convertit en 4.500 casos d’afectats, el que suposen 6.000 clients, és a dir, 15.000 persones. En el cas dels desnonaments, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca n’ha evitat diverses desenes a la ciutat. En tots dos casos, l’Ajuntament ha posat en marxa trobades amb polítics i comissions de treball per afrontar aquestes situacions.