Últims tres dies de votació: dilluns, el veredicte

El guanyador –Ibran, Salicrú, Tenés– es donarà a conèixer en l’acte de lliurament

Dilluns, a partir de les 20h i en un acte a la sala d’actes de la Fundació Caixa Laietana, la ciutat sabrà qui és el personatge destacat del 2012. El Mataroní de l’Any és cosa dels tres finalistes: Núria Ibran, Ramon Salicrú i Sebastià Tenés i el més votat d’entre els tres serà el que s’endurà a casa el guardó ‘L’ocell’ de Perecoll, la imatge identificativa d’aquest certamen d’elecció popular.

 

Abans de dilluns, però, queden tres dies de votació, divendres, dissabte i diumenge en què els partidaris d’uns i altres tenen l’oportunitat d’esgotar les vies de votació habilitades per apurar les possibilitats de triomf final. Hi ha tres sistemes de votació, via web i presencialment a les oficines del Tot Mataró un cop al dia i via SMS de forma il·limitada.

Les votacions es tancaran de forma exacta a les 24 hores de diumenge i llavors la identitat del guanyador serà el secret més ben guardat fins que es desvetlli en l’acte de lliurament.

L’acte de dilluns, però, no sols suposarà el dia dels tres finalistes sinó que també es reconeixerà el paper dels 12 candidats que no han arribat a la final.

Votar té premi

Entre les persones que voten el Mataroní de l’Any per SMS es sortejarà un iPad mini. Entre tots els votants se sortejaran una estada per a dues persones a l’hotel-spa La Central i un menú degustació al Restaurant Bocca.

El Mataroní de l’any 12  és cosa de tres

NÚRIA IBRAN

La seva candidatura té aires de reconeixement per tota una trajectòria de dedicació al barri de Rocafonda. Just en l’any en què més ha aflorat la polèmica i els perjudicis, Ibran ha cedit la presidència de la seva Associació de Veïns després de molts anys de feina obstinada a favor d’un barri que vol veure digne i cohesionat.

RAMON SALICRÚ

Diferents generacions de mataronins escolaritzats al GEM l’han vist quasi sempre com el director d’aquesta escola. Salicrú es jubila ara de mestre però se seguirà dedicant a la passió que per ell és la història i a la ciutat, en la que, entre d’altres, és President del Foment Mataroní o col·laborador de diferents entitats.

SEBASTIÀ TENÉS

Sebastià Tenés és el portaveu i un dels homes forts d’una entitat que cada cop, desgraciadament, és més notícia. Lluitador incansable, després  de ser un activista social tota la vida, els darrers mesos ha encapçalat la lluita de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca a Mataró que la setmana passada va aturar un altre desnonament.

 En directe per Mataró RàdioL’acte de lliurament del ‘Mataroní de l’Any 2012’ començarà a les vuit del vespre de dilluns que ve i es podrà seguir en directe al 89.3 de la FM gràcies a Mataró Ràdio, mtijà col·laborador. També en diferit per m1tv. La gala, presentada per les periodistes Helena Novellas i Clara Sánchez de la pròpia Mataró Ràdio comptarà amb l’actuació en directe del grup ‘Sol i Menta’ i es podrà seguir també en directe a través de twitter amb l’etiqueta #mataroni12. S’espera la presència de l’Alcalde de Mataró Joan Mora que serà l’encarregat de lliurar el guardó al guanyador o guanyadora, així com també de la resta de candidats. L’acte de lliurament és obert al públic fins al límit de l’aforament de la sala i les portes s’obriran mitja hora abans de l’inici de la gala.El dissabte 16 de febrer El Públic acollirà una entrevista pública al guanyador.

Com votar?

A. SMS

Es pot votar el Mataroní de l’any a través del telèfon mòbil escrivint un missatge de text SMS amb la paraula MATARONI, un espai, i el nom del candidat que volem votar i enviar-ho al número 25000.

B. Web

Un cop per persona i per dia es podrà votar el candidat a Mataroní de l’Any a través de la web mataronidelany.cat, on també es poden consultar les anteriors edicions del certamen.

C. Oficina

L’oficina del Tot Mataró i Maresme, al Carrer d’en Xammar número 11, disposa de butlletes en les que es pot fer efectiu el vot, un per persona i dia, per escollir el candidat preferit. (Vot presencial)