Ja es poden proposar noms per a Mataroní de l’Any 2012

Fins el 10 de desembre es poden proposar els candidats a través de mataronidelany.cat

Aquesta setmana arrenca el procés per escollir el Mataroní de l’Any 2012. Es tracta d’un procés de set­manes que acabarà l’11 de febrer amb l’Acte de LLiurament del Mataroní de l’Any, quan un dels candidats s’endurà el guardó ‘L’Ocell’ de Perecoll a casa. Abans de la gala, però, i de les votacions, i de la selecció de 15 candidats cal posar noms a la graella de sortida i per això s’obre ara la primera fase del certamen: la de fer propostes de possibles persones mereixedores de ser ‘Mataroní de l’Any 2012’.

 

Qui pot ser Mataroní de l’Any? Doncs absolutament tothom. Cada persona pot creure que ho pot ser o aquell artista de la ciutat que enguany va destacar en aquell àmbit o aquell home del barri que sempre està a disposició de tothom. Potser hi ha qui creu que ho mereix un esportista, un activista, un representant veïnal o un jubilat. Les bases no estipulen cap limitació a les propostes per ser ‘Mataroní de l’Any’. Ara és el moment, doncs, que els mataronins i mataronines pensin qui pot ser ‘Mataroní de l’Any i el proposin a través de la web del certamen. Després seran ells els que votaran entre la selecció proposada.No serà a títol pòstumEl Tot Mataró i Maresme organitza el certamen del Mataroní de l’Any des de la seva primera edició moderna el 2009. Per aquesta quarta edició i després de consultar-ho amb col·laboradors i fent cas dels comentaris rebuts pels lectors s’ha decidit que el premi no serà a títol pòstum, a diferència dels darrers anys en què ho podia ser.

PROPOSTES:

Des d’avui 16 de novembre fins el 10 de desembre es poden proposar els noms de possibles Mataroní de l’Any 2012 a través de la web mataronidelany.cat. Una sola proposta és vàlida per a cada candidat.

PRIMERA VOTACIÓ:

A partir del 14 de desembre es podrà votar entre els 15 candidats que un jurat hagi escollit entre les propostes rebudes. Fins el 27 de gener es podrà votar un cop per dia i s’eliminaran els menys votats.

VOTACIÓ FINAL:

L’1 de febrer començarà la votació amb els 3 candidats finals, una votació que començarà amb els marcadors a zero. Seran 10 dies de votacions, una per dia i persona, per web, presencial o per SMS.

GALA DE LLIURAMENT:

La identitat del Mataroní de l’Any 2012 es farà pública en el decurs de l’acte de lliurament d’aquest premi que se celebrarà el dilluns 11 de febrer al vespre.

ANY 2009  - PEP MANTÉ

La primera edició del Mataroní de l’Any organitzada pel Tot Mataró i Maresme va ser un gran èxit de participació. Antigament l’havia organitzat el ‘Diari de Mataró’ però per primera vegada l’elecció va ser del tot participativa, en base als vots dels mataronins.L’advocat laboralista Pep Manté va ser el guanyador de la votació i va guanyar el Mataroní de l’Any 2009 a títol pòstum. En segon lloc va quedar l’artista Pepe Novellas, també a títol pòstum i en tercera posició l’entrenador d’hoquei Ivan Sanz.

ANY 2010 - JOAN ANTONI CILLER

La segona edició del certamen d’elecció popular del ciutadà de l’any organitzat pel Tot Mataró i Maresme va ser el de la consolidació del mateix. Per segon any va ser difícil fer la selecció de candidats entre els noms proposats i les votacions van ser les més ajustades de les tres edicions.L’activista social Joan Antoni Ciller va ser el guanyador del Mataroní de l’Any 2010 imposant-se en la votació per molts pocs vots a l’expresident dels Capgrossos de Mataró Carles Guanyabens i la jugadora de bàsquet Núria Martínez.

ANY 2011: EL "PARE" JOAN HERRERO

L’any passat el record de tota una ciutat pel prevere Joan Herrero va fer que es tornés a lliurar el guardó a títol pòstum. Una altra vegada van ser desenes les propostes rebudes i centenars els vots computats al llarg de les setmanes de votacions.El Pare Joan Herrero va ser el guanyador del premi ‘Mataroní de l’Any 2011’ per davant del geganter i recuperador de les festes Joan Fradera, també traspassat aquell any. En tercera posició va quedar l’artista Ricard Jordà que just l’any passat complia 50 anys de trajectòria pictòrica.