Per començar la temporada de platja, tres dies de Festa al Port

Passejos en golondrina, vela o llaüt, entre les activitats especials

Mataró celebra aquest cap de setmana la primera edició de la ‘Festa al Port de Mataró’, un programa d’activitats de tres dies dedicat a encetar la temporada de platja i mar amb ple d’activitats per a tots els públics.

 

L’entesa entre Port, Ajuntament i operadors del litoral mataroní possibilita aquest punt iniciàtic d’una temporada en què la ciutat vol explotar encara més l’oferta i el poder d’atracció del seu litoral.

La ‘Festa al Port’ comença avui divendres a la tarda amb el Mercat Mariner, on es podran trobar productes artesans alimentaris i no alimentaris però serà durant el cap de setmana quan hi haurà una oferta més variada, amb protagonisme especial de la vela.Dissabte i diumengeEl mercat mariner s’estendrà durant tot el cap de setmana i també durant tots dos dies hi haurà activitat especialment pensada per la canalla com ara una cercavila de cavallets de mar, una gimcana, jocs mariners, activitats dedicades als més petits de la família.Tastets i rutaLes embarcacions més emblemàtiques del port seran les protagonistes, però, de bona part de la programació d’aquesta Festa al Port. Així, dissabte hi haurà sortides en golondrina per descobrir el fons marí, passeig en el restaurat llaüt Sant Ramon del propi Port, tastets de vela i caiac o la Ruta del Mar, una de les rutes turístiques de la ciutat que es volen potenciar i que sortirà del mateix port a les set de la tarda,Completarà la jornada de dissabte, com no podria ser d’una altra manera, la música d’havaneres del grup El Cremat de Garbí.

I diumenge? Doncs sant tornem-hi amb la mateixa programació i noves oportunitats per fer els tastets o passejos amb les diferents embarcacions. La ‘Festa al Port de Mataró’ és el detonant de tota una temporada turística al litoral mataroní durant la qual s’incrementarà l’oferta cultural i d’oci per potenciar tant els operadors de tot el litoral com el propi Port de Mataró, ressituat en el mapa amb la recent obertura de l’Hotel Atenea.