El 15M Mataró es torna a mobilitzar un any després

Organitzen xerrades a partir de les quals articular grups de treball

L’Assemblea del 15M es fa sentir de nou per celebrar el primer any de les mobilitzacions que es van dur a terme arreu d’Espanya. El tret de sortida el donarà la convocatòria general per la manifestació de Barcelona, però a Mataró, del 13 al 20 de maig hi ha previstes una sèrie d’activitats dirigides a crear grups d’acció concrets.

Un any després de l’acampada, el moviment dels indignats torna a articular-se de forma ferma per celebrar-ho. Al llarg de l’any han celebrat diverses assemblees i han organitzat activitats, però és ara, coincidint amb aquest primer aniversari, quan volen fer-se sentir de nou.

Entre el 13 i el 17 de maig, s’han programat xerrades a les places –a les tardes-, per debatre sobre educació, consum o sanitat, entre altres. A més a més de ser didàctiques, aquestes trobades volen servir d’espai per a la creació de grups treball per dissenyar accions a realitzar en aquests àmbits.En conseqüència, també hi ha previstes diferents reunions els dies 19 i 20 per articular les propostes resultants de les activitats de la setmana anterior. Cap a BarcelonaTanmateix, aquest dissabte hi ha convocada una manifestació global a la Plaça Catalunya de Barcelona a les sis de la tarda. Per això, si es vol, s’hi pot anar mitjançant la Columna Barcelona Nord-Maresme, que sortirà de Badalona a les 12 del matí. Finalment, el 18, data que coincideix amb l’inici de l’acampada mataronina, s’ha organitzat un berenar i una macrocassolada.

Aquest darrer acte servirà per decidir quin és el proper pas, ja que no se sap si es tornarà a acampar o es buscaran altres sistemes de protesta.

Fira d’Intercanvi: “No tot té un preu”Des del moviment del 15M també s’està organitzant una Fira Lliure i Gratuïta amb l’objectiu de demostrar que “no tot té un preu”. L’intercanvi es produirà el 26 de maig entre les cinc de la tarda i les nou del vespre a la Plaça Santa Anna. Durant la trobada, es podrà donar i adquirir qualsevol dels productes exposats, a més a més de donar a conèixer habilitats personals relacionades amb el teatre o la música. La idea pretén promocionar “l’acció de donar i rebre en l’àmbit material, social, psicològic i espiritual de forma altruista”, segons l’organització.