“Resacón en Las Vegas i mig”

Salidos de cuentas. Todd Phillips. EUA. 2010

L’argument:

El Peter Highman està a punt de ser pare. Per arribar al naixement del seu fill haurà de travessar de punta a punta els Estats Units amb un excèntric company de viatge i el seu gos.               L’anècdota:

Encara que la carrera de Todd Philips està dedicada a les comèdies (‘Starsky & Hutch’, o ‘Resacón en Las Vegas’), el seu primer llargmetratge va ser un documental, ‘Frat House’, guanyador del Gran Premi del Jurat de Sundance on retratava el cantó més fosc de les fraternitats universitàries.                                          Diagnòstic:

Entretinguda, que no hilarant o divertida, comèdia d’un Todd Phillips que realitza de forma rutinària una prolongació del que ja va perpretar a ‘Resacón en Las Vegas’. La pel·lícula està feta amb el mateix motllo que la seva “predecessora”, i encara que es poden visionar de forma aïllada, les comparacions són inevitables, començant perquè en totes dues surt Zack Galifianakis. El principal inconvenient del film és aquesta falta d’“exclusivitat creativa”. La pel·lícula funciona en gags puntuals i escenes concretes, en el moment que es mira com un conjunt, la cosa cau per si sola. No es procura que sigui rodona ni que estigui ben acabada. El fet de no saber ben bé cap a on tirar respecte el to de la relació dels protagonistes ho il·lustra clarament. Tot i això, Downey Jr. i Galifianakis salven molt bé els mobles. Són capaços de carregar-se sense cap problema el pes de la pel·lícula a sobre i demostren que la seva elecció va ser un encert total. De no ser per ells, això hagués acabat en desastre.                                                      Efectes secundaris:

Unes rialles et fas, però que ningú s’esperi un ‘Resacón en Las Vegas’. Phillips surt del pas tot fent temps per l’estrena de l’autèntica seqüela de la pel·lícula.