El guanyador dels Cre@tic marxa de Mataró frustrat amb l’IMPEM

Xavier Doló aconsegueix la inversió al Ripollès i ja té l’empresa organitzada allà

Quan fa tres mesos Xavier Doló i el seu “kit” per estalviar aigua guanyaven els premis Cre@tic, poc podria imaginar que a principis de 2009 ja estaria a punt d’enllestir la seva nau de producció, tindria bones fonts d’inversió i les primeres comandes per una fàbrica al Ripollès.

“En tres mesos tindré operativa la nau a Campdenàvol, al Ripollès i això que jo la volia tenir a Mataró. Però no hi ha hagut manera i al Ripollès m’han posat totes les facilitats que no he tingut a la meva ciutat” deia Xavier Doló a El Tot.Després de signar el Pla d’Empresa encara a la capital del Maresme, Doló i l’Institut Municipal de Promoció Econòmica no es van poder posar d’acord. “Quan vaig plantejar els termes d’inversió quasi se’n van enriure de mi i ara molt al meu pesar sols mantinc la part jurídica i les oficines a Mataró per poder cobrar el premi Cre@tic però la fàbrica serà allà”, explicava Doló.Pretendents i inversorsI és que en ple període de crisi econòmica i no sense dificultats, Xavier Doló ha aconseguit començar a fer rodar una empresa que ja té els primers compradors. Quan d’aquí tres mesos la nau estigui operativa, Innovacions Doló ja té una comanda de 4.000 Kit Water per Brasil.“Emprenyat amb Mataró”Doló no amaga la seva “frustració amb l’IMPEM, estem molt enfadats amb com ens han tractat després del premi”. Des del Carrer Herrera ni tant sols, segons Doló, “ens han facilitat contactar amb inversors i ara aquest projecte té inversors de fora”. El Pla d’Empresa arriba a preveure beneficis al segon any i la creació de fins a 25 llocs de treball: una ocasió que Mataró es perd. “Mentre a Mataró tirem endavant el TecnoCampus hi ha llocs amb moltes més facilitats que realment funcionen, és frustrant” sentencia Xavier Doló.

El projecte Kit Water

L’objectiu del Dolo Kit Water és estalviar la meitat de l’aigua. Es tracta d’un invent d’una empresa mataronina, que neix amb l’objectiu de fer servir l’ozó com a eina per depurar l’aigua de les cases.Va ser presentat en ambient de franca col·laboració amb l’IMPEM l’any passat, se’n va assegurar la patent mundial i va adjudicar-se el primer guardó dels Premis Cre@tic, lliurats el novembre del 2008. Xavier Doló marxa ara a fabricar els kit water a Campdevànol.