La pluja i el desconeixement posen a prova els nous busos

Els condutors es veuen obligats a respondre els dubtes per la manca de guies informatives

Les noves línies de Mataró Bus han viscut durant la seva primera setmana de vida una dura prova: la pluja. El temps dels últims dies ha ocasionat que el caos previst per als primers dies de funcionament de les noves línies hagi augmentat amb cada gota que queia. Però no tots els motius del caos venen donats pel temps, ja que alguns dels nous elements que acompanyen les noves línies també han ocasionat ‘desconcert’ entre els usuaris.

Per posar només alguns exemples: els nous senyals de parada que es troben només a dos pams dels anteriors o, en alguns casos, a uns metres de distància. Els conductors es veuen obligats, per bona voluntat, a parar-se a les dues parades per poder avisar els usuaris que no es troben al lloc correcte. Si tinguessim pressa, aquesta conversa ja ens faria anar uns minuts tard.

Més exemples: les noves parades inclouen els nous horaris de les noves línies, però no inclouen (o almenys no totes) els nous recorreguts. Problema derivat? Els conductors es veuen obligats a respondre inacabables preguntes dels usuaris. “Aquest fa el mateix recorregut que el 0?”, “Quin haig d’agafar per anar cap a Cirera?”, etc. Per sort, els conductors que no dominen encara la resta de recorreguts que no són el seu tenen l'ajuda de les guies editades amb els nous horaris i les noves línies. Però només ells tenen aquesta guia.

Mentre el caos s'apodera dels usuaris, els busos ja s’han quedat sense exemplars de les guies. En definitiva, si vols agafar el Mataró Bus només tens dues opcions: o et documentes abans de sortir de casa o preguntes al conductor. Però i si tens pressa i et passa un bus per davant? Aquí ja entren les ganes d'aventures de cadascú. Arrisca't i passeja per la ciutat! Però recorda...la P és de Polígon.