Mataró adaptarà els elements de protecció de la xarxa viària

La iniciativa vol evitar els accidents mortals dels motoristes per les barreres metàl·liques

L’Ajuntament adaptarà els elements de protecció presents a la xarxa viària de Mataró per garantir la seguretat de motoristes i ciclistes, i evitar així possibles accidents amb barreres metàl·liques. El Ple Municipal ha aprovat aquesta setmana per unanimitat una moció al respecte presentada per tots els grups municipals.

L’objectiu d’aquesta iniciativa preten intentar rebaixar les estadístiques d’accidentalitat i mortalitat dels motoristes que tenen com a causa els accidents amb barreres metàl·liques. Aquestes barreres de seguretat metàl·liques representen un perill especialment per a motoristes i acompanyants, ja que deixen al descobert les columnes a les quals estan subjectades. En cas d’accident, col·lisió, derrapatge o sortida de la via, aquestes columnes representen un gravíssim perill d’impacte amb conseqüències de resultat mortal o bé de lesions cròniques de caràcter greu.

D’aquesta manera, el Ple aposta per adaptar els elements de protecció presents a la xarxa viària de la ciutat per garantir la seguretat dels motoristes i ciclistes, a més de sol·licitar a la resta d’ajuntaments de la comarca que s’adhereixin a la iniciativa.