El Gremi d'Hostaleria celebra la seva gran festa anual

L'acte va premiar la fidelitat al gremi i el nivell gastronòmic de diversos locals de Mataró

El Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme va celebrar ahir dimarts 21 la Festa de l’Hostaleria, els Serveis i el Turisme del Maresme 2008. L’acte, celebrat al restaurant Can Miracle de Cabrera de Mar, va comptar amb la presència d’unes 150 persones lligades al sector.

Els premiats

En l’acte es va fer esment de dos aniversaris empresarials importants, el 145è aniversari de Caixa Laietana que és el principal patrocinador de l’esdeveniment i el 150 aniversari de perfumeries Mañach, també col·laborador habitual de la Festa del Gremi. Durant la nit, a més, es van entregar quatre guardons a diverses empreses o personalitats importants pel sector durant aquest últim any. Els guardons van reconèixer la fidelitat i permanència en el Gremi del bar Franz de Mataró i de la Fonda Ventura de Sant Vicenç de Montalt. En l’apartat de gastronomia es va premiar la vida de treball a Mataró de la cuinera Carme Cabot del Restaurant El Blinco i la feina de Juan Manuel Sánchez per l’alt nivell gastronòmic de la seva cuina al Restaurant Can Manolo.

Les autoritats

Els parlaments de les autoritats van fer referència a la crisi econòmica encoratjant els empresaris presents a continuar treballant i lluitant en el dia a dia, fent especial esment en la necessitat d’aplicar polítiques de millora de productes i serveis i destacant la innovació necessària en totes les empreses. El president del Gremi, Antoni Graupera, va demanar més implicació de les administracions públiques en la promoció cultural de les ciutats i pobles del Maresme per tal de créixer en visitants i turistes.D’entre els assisstents, destacava Gemma Boix, delegada territorial del Departament de Innovació, Universitat i Empresa; el Diputat Benet Maimí i els alcaldes de Cabrera de Mar, Jaume Borràs,  de Mataró, Joan Antoni Baron i de Dosrius, Josep Jo, aquest últim  també en qualitat de president del Consell comarcal del Maresme.