Inquietant però irregular thriller que transcorre als passadissos d’un hospital

Despierto (Awake). Joby Harold. Estats Units. 2008 

L’argument: Clay Beresford és un jove multimillonari que s’ha de sotmetre a un transplantament de cor i decideix que l’encarregat de dur-lo a terme sigui un cirurgià amic seu. Abans de l’operació però, en Clay es casa en secret amb la Sam, la secretària de la seva mare, a qui no vol disgustar. Durant la intervenció quirúrgica, en Clay se n’adona que, malgrat que no es pot moure ni parlar, no ha perdut el sentit de l’oïda ni tampoc el del tacte, per tant pot percebre tot el procés.

L’anècdota: La parella protagonista està encarnada per Hayden Christensen (‘La Guer-ra de las Galàxias’, ‘El precio de la verdad’) i Jessica Alba (‘Los 4 Fantásticos’, ‘Sim city’), dues joves estrelles que encara han de demostrar que com a intèrprets són més que una cara bonica. En aquesta cinta tampoc ho aconsegueixen.

Diagnòstic: ‘Despierto’ és un thriller psicològic amb un punt de partida inquietant però que no acaba d’aprofitar tot el seu potencial. És un film entretingut però irregular (comença essent un drama romàntic i desemboca en el terreny del thriller). Per més girs que faci el guió i per més que vulgui sorprendre l’espectador, la pel·lícula no es desfà de la superficialitat dels personatges, i del caràcter previsible dels seus conflictes. Amb un estil proper al d’un producte televisiu, ‘Despierto’ es queda en un conjunt de bones intencions que no acaben de quallar.Efectes secundaris: Tot i que no hi ha escenes desagradables, contraindicada als espectadors aprensius o hipocondriacs.