Les famílies Tuñí i Llauder donen diversos arxius a la ciutat

Són 60 caixes amb documents des del segles XVII fins el XIX

Les famílies Tuñí i Llauder de Mataró han volgut donar a la ciutat els seus fons documentals. Es tracta de més de 60 caixes de documents datats entre els segles XVII i XIX i que van pertànyer a Josep C.Tuñí i Falguera (Mataró, 1848-1926) que va ser procurador dels tribunals i guardava part de la documentació de processos judicials, arrendaments i subarrendaments de masos i terres properes a l’àrea urbana de Mataró. A més, també conté un seguit de correspondència i arxius familiars que ajuden a conèixer millor la situació de l’època.

La resta d’arxius formaven part de les pertinences de la família Llauder i posen de manifest la influència que va tenir a la província de Barcelona i a Lleida, on hi tenia nombroses propietats (diverses d’elles al Maresme).

L’ajuntament ha acceptat la donació ja que considera que els documents poden ser d’interés públic, tant per investigadors com pels ciutadans en general. Acutalment els documents són a l’Arxiu Municipal de Mataró, on ja se n’han classificatat 700.