Dilluns vinent comença la Setmana del Voluntariat

Organitzada per la Fundació Hospital i l’ajuntament

Dilluns vinent començarà la denominada ‘Setmana del Voluntariat’ que organitzen la Fundació Hospital i Benestar Social de l’ajuntament de Mataró. Tot i que el dia gros de la celebració serà el dissabte dia 15, aquests primers dies de setmana ompliran d’actes l’agenda local. En total es podran seguir unes 15 activitats programades que portaran a terme diferents entitats implicades de Mataró.

Dilluns s’inaugura una exposició a la Fundació Hospital, que estarà oberta fins divendres i duu per títol ‘Ho portes a dins: vull ser voluntari’. A més, al Centre de Sant Pau, a les 6 de la tarda hi haurà una conferència a càrrec de Mercè Darnell de l’Escola de Voluntariat de Caritat Diocesana. ‘El voluntari, agent de sensibilització’ es diu la conferència que pronunciarà Darnell.

L’endemà, dimarts 11 a la Biblioteca de la Caixa Laietana i a partir de dos quarts de sis de la tarda hi haurà una Hora del Conte especial sobre els valors que intenta fomentar aquesta Setmana del Voluntariat. A les sis de la tarda, a més, hi haurà un Cinefòrum sobre la mateixa temàtica amb posterior debat i reflexions sobre voluntariat. Enguany la campanya de donació de sang “amb un cop no n’hi ha prou”, també s’emmarca dins les propostes que tindran lloc al llarg de la setmana i que, com l’any passat, comptaran amb la implicació  de persones voluntàries. Conferència d’Arcadi OliverasL’acte de dimecres té un nom i ben important, el d’Arcadi Oliveras gran veu pensant i President de Justícia i Pau. Oliveras serà al Col·legi dels Salesians per oferir una xerrada que durà per títol ‘El comerç just i el consum responsable’, a partir de dos quarts de sis de la tarda. No per habitual deixa de ser interessant i profunda l’opinió d’Oliveras.Com a cloenda, sota el títol “La teva plaça, la teva festa!”, el dissabte, dia 15 de desembre es realitzarà a la plaça del Voluntariat –situada al costat del nou poliesportiu de Cirera, Teresa Maria Roca– la gran festa final oberta a tota la ciutat i que comptarà amb més actes i activitats, tant al matí com a la tarda, com ara tallers, balls, trobada de gegants, xocolatada, etc.