La Fira d’ornaments celebra el seu 25è aniversari

Un complet programa d’activitats i una parada gastronòmica són les activitats d’enguany

Quan falta poc més d'un mes per a la Nit de Nadal, obre de nou a la ciutat la tradicional Fira de Pessebres. I és que com cada any, quan s’acosta el final de novembre, la fira completa el vestit nadalenc que ja ha començat a lluir la ciutat gràcies a  llums i aparadors. Però la fira d’enguany se celebra de manera molt especial, i és que arriba al seu 25è aniversari.

Un quart de segle, que la Fira de Pessebres de Mataró celebra plena de vitalitat, ja que amb el pas dels anys ha aconseguit situar-se com la segona fira més important d’aquest tipus de tot el territori català. Maries i Joseps, petits nens Jesús, caganers i totes les figures per completar el pessebre, papa noels, tiós, boles pels arbres de Nadal i molsa són només alguns de tots els articles que es poden trobar en aquesta completa fira que enguany compta amb 31 expositors. Aquest any, però, la principal novetat arriba amb la incorporació entre els productes dels expositors, d’una paradeta gastronòmica. Aquesta oferirà productes artesanals propis del Nadal, una època en qui més qui menys tothom participa d’àpats familiars i entre amics.Actes de celebració de l’aniversariI com que 25 anys no se celebren cada dia, l’Associació Grup Firaires de Pessebres i Ornaments de Mataró i l’IMPEM han volgut preparar un carregat programa d’actes que permetin celebrar l’efemèride amb la ciutat. Per aquest motiu, cada dissabte i diumenge, i algun divendres, mentre duri la fira, s’han organitzat activitats per a tots els gustos i totes les edats.

El tret de sortida serà dissabte a la tarda, quan es farà una lectura de contes a les 18h. D’altra banda, el diumenge, de 17 a 20 hores es farà una demostració d’ornamentació floral. Un taller de torrons, de com parar la taula amb el millor aspecte possible i de com crear un pessebre d’allò més complet són algunes de les activitats en què es podrà participar. A més, també s’ha organitzat el sorteig d’un viatge a Lapònia. Paradetes obertes fins el 23 de desembreLa fira obrirà les seves paradetes dissabte a primera hora del matí i es mantindrà en funcionament fins el proper 23 de desembre. Com sempre, les parades s’han instal·lat a la plaça Santa Anna. Els horaris de funcionament seran de 10 a 14 hores i de 16 a 21h de dilluns a dijous, i de 10 a 14h i de 16 a 22h els divendres, dissabtes, diumenges i festius.  A partir del 15 de desembre la Fira de Pessebres se solaparà amb la Fira Mercat d’artesania i regals de Nadal, popularment coneguda com ‘els hippies’.