Si no vols bolets, tres tasses!

Mataró celebra aquests dies la Fira de Tardor, l’Exposició de Bolets i les Jornades Gastronòmiques del Bolet

Bolets i per partida triple. Aquests dies se simultaniegen a Mataró tres esdeveniments que tenen al bolet per protagonista, amb la Fira de Tardor com a màxim exponent de la febre per aquest producte de temporada. Alhora, des del cap de setmana passat el Museu de Mataró acull l’exposició de Bolets del Maresme i des de dijous que estem immersos, per rematar-ho, en les Jornades Gastronòmiques dels Bolets on la “crème” dels restaurants de la comarca es dediquen a preparar delícies amb aquest ingredient com a estrella. Realment, si algú no vol bolets, aquí en té tres tasses.

A la XIIa Fira Mercat de Tardor no li falten al·licients. A la plaça de l’ajuntament de Mataró s’hi podrà trobar aquest cap de setmana de tot i no faltarà un acte molt especial, la “Degustació popular d’arròs amb bolets”. Hi participaran expositors de bolet fresc, en conserva i assecats, llibres especialitzats en bolets, i també altres productes relacionats amb la tardor i el bosc com castanyes, codonyat, pa de figa, carbasses o embotits artesans fets amb bolets. A aquesta fireta de tardor mai li falta la clientela però a més enguany prepara un acte suculent per a tothom, la degustació popular d’arròs amb bolets, programada per diumenge a les dotze del migdia.

Exposició al MuseuA la mateixa plaça, epicentre boletaire de la comarca, la gent hi pot trobar el Museu de Mataró que acull la 23a exposició de bolets del Maresme. Després que el passat cap de setmana es fes la popular sortida a buscar bolets, durant tota la setmana han estat exposats al museu exemplars diferents de fongs de la comarca, que poden ser visitats així com també es pot participar en les activitats complementàries que sempre s’organitzen tals com les visites i tallers d’escolars o el “taller del joc del follet boletaire” programat per aquest dissabte.Jornades gastronòmiquesI de postres, les jornades gastronòmiques. Durant dues setmanes, a partir d’aquest dijous i fins el dia 18, les Jornades Gastronòmiques que arriben, també, a la dotzena edició. Les cartes dels restaurants implicats de la comarca tindran el bolet de protagonista. El Bocca, el Laru, Can Bruguera, l’Iluro, el Caminetto, Les Ginesteres, el Salmaia, el Sant Jaume i el Pins Mar són els restaurants que participen d’aquestes jornades coorganitzades pel Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme i pel Consorci Costa del Maresme.