Sorprenent, divertida i esbojarrada comèdia adolescent

Supersalidos (Superbad). Greg Mottola. Estats Units. 2007

L’argument: Seth, Evan i Fogell són tres adolescents inadaptats que es troben a l’últim curs de l’institut. L’any vinent aniran a universitats diferents i per tant s’hauran de separar. Abans però, se’ls presenta una oportunitat única: els tres han estat convidats a la festa d’una companya de classe. Els nois creuen que serà la nit de la seva vida però per entrar al ‘paradís’ primer cal que aconsegueixin grans quantitats d’alcohol.

L’anècdota: Seth Rogen i Evan Goldenberg són els guionistes d’aquest esbojarrat film protagonitzat per uns adolescents inadaptats que podrien ser els seus alter egos, si més no, han batejat els personatges amb els seus noms de pila. A més a més, Rogen, destacat actor còmic, surt a la pantalla interpretant un dels oficials de policia.

 

Diagnòstic: A priori, ‘Supersalidos’ ens pot semblar la típica comèdia nord-americana per a adolescents que periòdicament arriba a les nostres pantalles i que ja hem vist centenars de vegades. Però en aquesta ocasió no és ben bé així i ens en duem una agradable sorpresa. Es tracta d’una pel·lícula molt divertida i fresca, no innova res però que fa esclatar de riure l’espectador en nombroses escenes, que és més del que fan moltes comèdies. Compta amb uns diàlegs àgils i ingeniosos i uns intèrprets que els fan creïbles. I sobretot s’agraeix que intenti anar una mica més enllà dels recurrents tòpics sobre adolescents.

Efectes secundaris: Adient per passar una estona divertida sense més pretensions.