Un programa informàtic millorarà el compliment del tractament dels pacients amb VIH

L’hospital de Mataró ha estat el creador del nou programa informàtic que ajudarà a fer un seguiment estricte de cada pacient

L’Hospital de Mataró ha posat en marxa un programa informàtic per tal de millorar el compliment dels tractaments dels mallats amb VIH. El nou programa garanteix el compliment de la prescripció mèdica, a la vegada que també facilita la informació del tractament farmacològic dels pacients i estableix un seguiment dels efectes adversos i de les interaccions dels medicaments de cada pacient. El programa dóna a conèixer al farmacèutic de forma on line la prescripció mèdica de la última visita del pacient, d’aquesta manera s’aconsegueix que el pacient rebi la medicació correcta.

D’aquesta forma en tot moment des de la farmàcia o des de la Unitat Funcional de Sida del centre, es pot contrastar automàticament l’historial mèdic de qualsevol pacient i fer-li el seguiment corresponent i necessari. Aquest sistema també serveix a l’hospital per tenir una millor gestió dels seus recursos, ja que les despeses en medicaments per pacients amb VIH significa un 30% de la despesa total dels serveis de Farmàcia de l’ Hospital de Mataró.