Mor un paleta d’Òrrius per un cop de calor

L’home que va morir a l’hospital de Mataró és la primera víctima de l’estiu a tot l’estat

Divendres passat a l’hospital de Mataró va morir la primera persona a l’estat espanyol per un cop de calor fruït de les altes temperatures dels últims dies. La víctima era un paleta de 46 anys veí d’Òrrius. L’home va ingressar a l’hospital de Mataró el dimecres a la tarda després de realitzar la jornada laboral on va estar moltes i a les altes temperatures.

Els metges han dit que l’home va arribar a l’hospital amb un quadre convulsiu i amb una temperatura corporal de 42 graus. Només arribar el pacient els metges li van diagnosticar una hipertèrmia maligna, el que col·loquialment es coneix com un cop de calor. Després d’estar tot el dijous a la UCI entre la vida i la mort el divendres el pacient va morir.

Hidratar-se i portar roba lleugera pot ajudar a passar la calor
Arran d’aquesta mort els serveis sanitaris ja han avisat del perill de les llargues exposicions prolongades al sol els dies on la temperatura arriba o supera els 35 graus, i recomanen la utilització de roba lleugera i constant hidratació. També han dit que els sectors més dèbils davant la calor són les persones grans, els nens, els malalts i les persones que treballen a la via pública. Tot i aquesta mort, Protecció civil ha dit que es tracta d’un cas aïllat i que no ens trobem immersos en cap onada de calor.