L’Hotel Atenea deixa de funcionar com a hotel medicalitzat

Des de principis de març, un total de 537 pacients de Covid-19 han estat ingressats en els diferents centres d’hospitalització del Consorci

Hotel Atenea

Aquest cap de setmana l'Hotel Atenea deixarà de ser un hospital. Recordem que l'hotel situar a la zona del Port de Mataró es va transformar en un "hospital de campanya" el 27 de març, primer acollint pacients no Covid-19 procedents de l'Hospital de Sant Jaume i d'altres centres sociosanitaris de la comarca i, des del 9 d'abril amb pacients Covid-19 estables de baix risc.

Aquest ha estat un dels tres dispositius que el Consorci Sanitari del Maresme va habilitar per fer front al coronavirus i ha acollit, principalment, pacients de perfil residencial no greus, que no podien estar-se a casa seva o a la residència. La seva ocupació màxima va ser de 23 pacients a data 28 d'abril.

Des de principis de març, un total de 537 pacients de Covid-19 han estat ingressats en els diferents centres d’hospitalització del Consorci: l'Hospital de Mataró, l'Hospital de Sant Jaume i l'Hotel Atenea.

L'Hospital de Mataró recupera el 80% de les unitats d'hospitalització que s'havien destinat a la covid-19

En el moment de més contagis, a l'Hospital de Mataró hi havia sis de les vuit unitats de l'hospital dedicades a la pandèmia, però actualment només n'hi ha una d'activa, amb 22 pacients ingressats. El 5 d'abril, per exemple, es va arribar a una ocupació màxima a l'hospital amb 170 pacients amb coronavirus. També algunes de les plantes del sociosanitari de l'Antic Hospital Sant Jaume es van convertir en unitat covid, on actualment hi ha hospitalitzats, de mitjana, uns 35 pacients. (ACN)