L'ús de la mascareta serà obligatori al transport públic a partir d'aquest dilluns

Repassem també l'avanç del que es podrà fer a la Fase 1, que aquí està previst que comenci l'11 de maig

  • Redacció / ACN
  • Diumenge, 03 Maig 2020 13:38

Mascareta transport públic

L'ús de la mascareta serà obligatori en el transport públic a partir del dilluns 4 de maig, segons va anunciar aquest dissabte el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez. També va explicar en roda de premsa que es tornaran a repartir 6 milions de mascaretes als principals nusos de transport públic d'arreu de l'Estat, 7 milions més a les federacions de municipis i províncies i 1,5 a organitzacions com Càrites o Creu Roja.

Per altra banda, una de les altres novetats –encara en aquesta Fase 0– que va explicar és que els establiments com perruqueries, ferreteries o llibreries podran obrir a partir de dilluns a clients amb cita prèvia, però garantint que dins hi ha només un sol client per cada treballador.

Avanços de la Fase 1 (com aviat l'11 de maig):
Es permetran reunions de 10 persones i les terrasses podran obrir al 50%

El govern espanyol ha anunciat que permetrà reunions de fins a 10 persones en domicilis i a l'espai públic a partir de la fase 1. La majoria de províncies arribaran a la fase 1 a partir de l'11 de maig, però les illes Graciosa, del Hierro, Gomera (Canàries) i Formentera (Balears) ja hi seran aquest dilluns. Caldrà mantenir una distància de 2 metres entre els integrants de les trobades.

Ciutat 2017/2018, terrasses
Pel que fa a les terrasses, el govern espanyol ha rectificat i finalment permetrà que obrin a la fase 1 amb un aforament del 50% i no del 30%.

Per altra banda, els cotxes de fins a 9 places es podran omplir si els viatgers comparteixen domicili. Si no, el límit serà de 2 persones per cada fila. Sempre caldrà utilitzar la mascareta.

La Moncloa també autoritzarà obres petites de rehabilitació en locals tancats i a habitatges buits.

Els comerços minoristes de fins a 400 m2 podran obrir amb cita prèvia amb preferència per als majors de 65 anys.

D'altra banda, el govern espanyol ha reiterat que negociarà amb cada comunitat autònoma el marc territorial amb què s'aplica el desconfinament. Tot i que la referència són les províncies, la Moncloa s'obre a reunir-se amb la Generalitat per decidir, conjuntament, si la desescalada es fa per àrees sanitàries tal com reclama el Govern de Quim Torra.