Armilles per reduir errors en la medicació

L’Hospital de Mataró implanta les armilles “STOP”, un sistema per reduir les interrupcions que rep el personal sanitari durant les rondes de medicació

  • Anna Galdón // Foto:cedida
  • Dimecres, 20 Febrer 2019 17:50

Les armilles per medicació

L’Hospital de Mataró va observar que, de mitjana, una infermera o infermer podia patir fins a 39 interrupcions mentre preparava les medicacions de les dues rondes del matí. Però la descoberta no va quedar aquí: entre el 75 i el 80% d’aquestes interrupcions eren evitables i la taxa d'error en les medicacions es reduïa si s'aconseguia reduir la taxa d'interrupció dels professionals sanitaris.

Així, el passat mes de juliol es va iniciar una prova pilot a dues unitats d’hospitalització del centre que consistia en una mesura ben senzilla: el professional encarregat de preparar i administrar la medicació es posava una armilla distintiva de color vermell amb la imatge d'un "stop" a l'esquena i un text en el qual s'hi pot llegir: “Ara no el puc atendre, estic preparant medicació”.

Xifres contundents

La mesura per evitar les interrupcions ha funcionat, i s'han disminuït les interrupcions en un 51% en una de les unitats i en un 34,7% en l'altre. Però, a més, les infermeres han notat una reducció de fins a 39 minuts en el temps que tarden a fer les rondes de medicació, i s'ha millorat la concentració dels professionals sanitaris durant el procés.
Ampliació a altres unitats

Gràcies als resultats d’aquest exitós estudi s’ha decidit implantar aquesta mesura a totes les unitats d’hospitalització de l’Hospital de Mataró. I és que el més important de la iniciativa és que disminueix errors però, sobretot, augmenta la seguretat del pacient.
El Consorci Sanitari destaca que el projecte ha estat promogut per la Direcció d’Infermeria i liderat per les infermeres de la Unitat d’Hospitalització Irene Rivas i M. Dolores Palomar.

La seva posada en funcionament ha estat possible gràcies a la col·laboració de la resta de professionals assistencials, al treball pedagògic amb els usuaris –explicacions, díptics i cartells-, la reorganització de les activitats assistencials i l’ordenació de la comunicació telefònica amb la resta de serveis.