Menys llista d'espera quirúrgica

L’Hospital de Mataró opera un 10% més de pacients que fa tres anys i va realitzar, durant el 2017, 500 operacions programades més que l’any anterior

Ciutat 2017, hospital de mataró

L'Hospital de Mataró ha reduït el temps d’espera de les operacions programades i opera avui un 10% més de pacients que fa tres anys. En total, entre el 2015 i el 2017 s'hi han tractat 770 pacients més que han pogut sortir, així, de la llista d'espera. A més, l’Hospital comptarà amb 3 nous quiròfans per a cirurgies majors, que se sumaran als 8 que ja hi ha en funcionament.

Això és resultat de l'increment de les intervencions quirúrgiques, que han passat de les 9.800 del 2014 a les gairebé 11.000 del 2017. D’aquestes últimes, 8.900 van ser intervencions programades i la resta d'urgència.

Un hospital quirúrgic

Les intervencions programades prèviament, sense les urgències, van augmentar l’any passat en gairebé mig miler respecte dels anys anteriors. De fet, en aquests dos anys ha augmentat prop del 3% anual cada any.

Hospital de Mataró

Tres quiròfans nous de cirurgia major

Per donar resposta a l'increment constant d'intervencions quirúrgiques, l'Hospital de Mataró afegirà tres quiròfans de cirurgia major. Aquests, se sumen als vuit ja existents i, per tant, l’hospital comptarà amb un total d’11 quiròfans per a aquest tipus d’intervencions. El primer dels nous entrarà en funcionament el darrer trimestre d'enguany. La construcció dels altres dos quiròfans, conjuntament amb l'ampliació de l'hospital de dia i de l'àrea de reanimació, finalitzarà, segons està previst, el 2021.

Menys temps d'espera

L'Hospital de Mataró també ha escurçat en dos terços el nombre de pacients que s'esperen més d'un any per a ser intervinguts: han passat de 1.580 persones al final de 2015 a 520 persones en l'actualitat.