Un coixí per recuperar-se del càncer de mama

El CSdM reparteix el coixí que alleugereix el dolor, protegeix la cicatriu i permet dormir amb comoditat sobre el costat de la ferida

Especials 2017, voluntariat cancer

Fa set anys que el CsdM reparteix uns coixins especials, el coixí del cor, fets per a les dones intervingudes de càncer de mama a l'Hospital de Mataró. L'Associació Maresme Oncològic s'encarrega de distribuir aquests coixins, cosits de manera desinteressada per dos grups de dones d'escoles de patchwork: 6 Didals Escola Taller de Patchwork de Mataró i Les Nenes de Patchwork d'Arenys de Munt. A més d'aportar confort i seguretat durant el postoperatori, el coixí ajuda a prevenir la inflamació del braç i l'axil·la i millora el descans.

Un regal pel postoperatori

El coixí del cor té forma de cor per poder-lo col·locar amb comoditat entre el braç i la mama, a l'aixella. Té unes mides i pes específic i ha estat avaluat i aprovat per cirurgians de mama. Es regala a les dones intervingudes de càncer de mama en el postoperatori immediat per ajudar a la seva recuperació.

Aquest coixí aporta molts beneficis físics i emocionals perquè alleugereix el dolor, ajuda a prevenir la inflamació del braç i l'axil·la de la zona intervinguda, redueix les pressions sobre la ferida de l'operació i disminueix la tensió dels músculs de l'espatlla. A més, millora el descans, evita el dolor causat per cops accidentals del dia a dia i protegeix la cicatriu del braç.

Un missatge d'ànim

Fets a mà amb la tècnica de Patchwork, cada coixí és diferent i conté un missatge d'ànim personalitzat i escrit a mà per les voluntàries. No tenen cap cost per a les pacients ni pels centres distribuïdors, perquè són un regal per a les pacients. Actualment, hi ha tretze països europeus que segueixen aquesta iniciativa. Concretament a Catalunya es reparteixen a hospitals de Barcelona i Girona.