La Fira Mercat del Bolet torna a la ciutat aquest cap de setmana

El bolet es el protagonista de parades, projeccions, cursos i gastronomia

La Fira Mercat del Bolet, que enguany arriba a la seva novena edició, omplirà la plaça de l’Ajuntament de venedors de bolets i productes de la tardor i el bosc. Ademés, també s’han programat diverses activitats com cursos, tallers didàctics o sortides. Una altra activitat relacionada amb aquest aliment de la tardor són les jornades gastronòmiques.

La fira obrirà de 10 a 21h, i oferirà als seus visitants no només tot tipus de bolets, sinó també llibres especialitzats, llavors, cistells per anar a buscar bolets o eines. A la vegada es podran comprar altres productes típics de la tardor com són les castanyes o el codonyat. Una novetat d’enguany serà la presencia d’un venedor de tot tipus de carbasses.

Però la presencia del bolet en aquests dies no és limita a la realització de la fira, sinó que del 6 al 14 de novembre, el Museu de Mataró acollirà la tradicional exposició de bolets de la comarca. Ademés, i per tal de fer conegut aquest producte a tothom, el mateix museu ha organitzat diversos cursets. El primer és un curs destinats a adults iniciats en la biología dels fongs. Els altres són uns tallers didàctics per a escolars. Ademés, el dissabte 6 tindrà lloc una sortida per anar a buscar bolets oberta a tots els ciutadants. El dia següent, el diumenge dia 7, tindrà lloc la projecció de l’audiovisual Formes i colors dels bolets, un film en 3D.

Jornades gastronòmiques
Finalment i com no podia ser de cap altre manera, la gastronomia també té un espai resevat. El dia 7 a les 12 del migdia es podrà tastar l’arròs amb bolets que es farà a la plaça de l’Ajuntament. D’altra banda, fins el 14 de novembre, els restaurants Caminetto, Can Bruguera, El Nou-cents, Iluro, El Paso, Laru i Bocca de Mataró així com les Ginesteres, Sant Jaume i Pins de Mar oferiran un menú basat en el bolet.