Més coordinació per combatre les malalties mentals

Les associacions d’afectats per malalties mentals acorden amb l’Ajuntament de Mataró i els centres sanitaris treballar de forma coordinada a la ciutat amb la creació de la Taula de Salut Mental de Mataró

  • Laia Mulà
  • Dimarts, 14 Novembre 2017 12:00

Ciutat 2017, hospital de mataró


Segons informa l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el 25% de les persones patiran alguna vegada a la vida algun tipus de trastorn mental al llarg de la vida. Per tal de fomentar la coordinació entre entitats, centres sanitaris i l'Ajuntament en relació amb les malalties mentals, els diversos òrgans han impulsat la Taula de Salut Mental de Mataró. Aquesta té l’objectiu de prevenir les addiccions i altres trastorns mentals al municipi i és la vint-i-unena taula creada a Catalunya amb aquesta finalitat.

Tres línies d'actuació

Les diverses Taules de Salut Mental de Mataró tenen l’objectiu de coordinar tots els agents que treballen en l’atenció a la salut mental en un territori determinat. Es proposen posar-ho en pràctica a través de tres línies d’actuació: facilitar el coneixement i l’accés als recursos i serveis existents, realitzar projectes i campanyes d’educació i sensibilització en salut mental i, per últim, promoure polítiques conjuntes per trobar solucions a les problemàtiques en matèria de salut mental a cada territori.

Participació activa de malalts i familiars

De moment, la Taula de Salut Mental de Mataró la conformen setze representants d’entitats i associacions. En són algunes el Consorci Sanitari del Maresme, el Servei Català de la Salut, l'Ajuntament de Mataró, el Departament de Salut, l'Institut Català de la Salut, el Centre de Formació i Prevenció, la Comunitat Terapèutica del Maresme, l'Associació Salut Mental Mataró Maresme i la Federació Salut Mental de Catalunya, tot i que resta oberta a la incorporació de més agents implicats.