Una quinzena d'activitats per la salut i els hàbits d'alimentació correctes

Les Jornades de Salut i Alimentació que tindran lloc durant l'octubre posen l'accent en els contaminants ambientals

Piràmide alimentació saludable

Mataró celebrarà durant el mes d'octubre les Jornades de Salut i Alimentació amb una quinzena d'activitats per promoure la salut i els hàbits d'alimentació correctes entre els ciutadans. 'Contaminants ambientals, el risc que no es veu?' és el nom que reb aquesta iniciativa que posa èmfasi en els contaminants ambientals.

Enguany la conferència inaugural tindrà lloc el dia 17 a Can Palauet a càrrec de l'investigador i catedràtic de Salut Pública, Miquel Porta. El ponent treballa a l'Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) i a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), exposarà els seus coneixements en una conferència que porta com a títol 'La contaminació humana per disruptors endocrins en els aliments'. La conferència es farà després de la presentació oficial de les Jornades de Salut i Alimentació, a les 18.30 h, a càrrec del regidor de Sanitat, Salut, Consum i Gent Gran Activa, Joan Vinzo.

La primera xerrada arriba el 4 d'octubre sota el títol 'Hidratació en persones grans' i la darrera s'anomena 'taller de tòxics sense llar. Tox, tox qui hi ha?' i tindrà lloc el dia 26 d'aquest mes. Durant tot el mes hi ha tot tipus d’activitats per prendre consciència de la necessitat de portar una vida saludable i que van dirigides a tots els públics: sessions de conta contes, caminades, xerrades, activitats esportives i activitats dirigides.

A peu fem salut!

Entre les activitats que es recullen hi ha les caminades del programa A peu fem salut! que es van reactivar el passat mes d’abril amb la campanya Posa’t en marxa. Aquestes jornades s’organitzen des del 2004 pel treball conjunt entre diferents tècnics de l’Ajuntament de Mataró i professionals de la salut del Consorci Sanitari del Maresme i de l’Institut Català de la Salut.