La ludopatia online creix i ja representa el 25 per cent dels casos d'addiccions al joc

Un estudi de l’Hospital de Mataró alerta que les apostes per internet són més nocives que no pas les escurabutxaques

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 28 Setembre 2017 17:39

Un estudi de la Unitat de Joc Patològic de l'Hospital de Mataró alerta d'un augment significatiu de la ludopatia online. Si bé el nombre de pacients atesos per addicció al joc ha estat sostingut des de 2011, aquells que s'hi adrecen per problemes relacionats amb els jocs d'atzar online ha passat de ser insignificant –representava un 3% dels casos– a suposar ja un 25% dels casos. Per contra, es constata una caiguda substancial del jugador presencials de màquines escurabutxaques, que passen de representar el 90% dels casos el 2011, a ser el 60% el 2016. En aquest sentit, els professionals avisen que les apostes per internet afecten a una població més jove i tenen un potencial d'addició més fort.

En aquest sentit, un estudi recent elaborat per un equip del Consorci Sanitari del Maresme, i que ha liderat la psicòloga Cristina Martínez, revela que l'edat mitjana del jugador online està al voltant dels 28 anys, mentre que la dels jugadors patològics de màquines escurabutxaques està en els 33 anys.

Augmenta la ludopatia onlineA més, alerta l'estudi, el joc online també té un major potencial d'addicció, ja que el temps que transcorre des de l'inici de la conducta de joc fins que el jugador desenvolupa l'addicció és de només quatre anys, mentre que els jugadors de maquines escurabutxaques triguen fins a nou anys en desenvolupar l'addicció.

L'estudi també posa de manifest que el jugador online juga més sovint, aposta quantitats més grans de diners, passa més temps jugant, acumula més deutes, demana més diners, comet més actes delictius per finançar el joc i té més problemes judicials per aquesta causa, que no pas els jugadors de màquines.

Pel que fa al tipus de joc, la ludopatia online es basa sobretot en les apostes esportives (40% dels casos), així com el pòquer online (24%) o el casino online (24%). La borsa (10%) i el bingo (2%) són els altres joc que més atreuen.