L'Hospital reordenarà l'espai i vol construir un edifici annex

Detecten la necessitat d'ampliar l'espai i preveuen fer-ho més endavant en el solar de davant del Consorci, fora del Pla Estratègic presentat pels pròxims quatre anys

  • Laia Mulà
  • Dilluns, 26 Juny 2017 17:10

Ramon cunillera

El nou Pla Estratègic presentat pel gerent del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM), Ramon Cunillera, contempla la reordenació de l'espai interior de l'Hospital de Mataró per complir amb les necessitats sorgides. Segons va explicar, alliberaran 800 metres d'espai, on fins ara hi havia situat l'arxiu, perquè amb la digitalització dels expedients mèdics ja no és necessari emmagatzemar els documents en el mateix edifici. Els despatxos de consulta, fins ara situats a la planta 0, canviaran d'espai, deixant lliure la planta 0 per situar-hi el centre de dia i l'espai de rehabilitació. La planta -1 serà pel bloc quirúrgic i per les intervencions dels pacients que no requereixin hospitalització.

A més de la reordenació de l'espai, mesura prevista per aplicar amb immediatesa, Cunillera va informar de la intencionalitat de construir un edifici annex per ampliar la capacitat de l'Hospital de Mataró, el qual “donaria oxigen i no molestaria”. Va afirmar que el solar situat davant el Consorci està reservat a l'espera de veure si el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya posa en marxa l'habilitació d'un nou espai. Tot i això, aquesta mesura no forma part del nou Pla Estratègic.
Ciutat 2017, hospital de mataró

El CSdM realitza un 20% més d'intervencions que en anys anteriors

El gerent del Consorci va destacar l'augment en 1.500 intervencions, comparat amb anys anteriors, que es van realitzar unes 10.000 intervencions anuals.

El dèficit d'inversió
Un altre dels elements recalcats per Cunillera va ser la manca d'inversió, un dels problemes més preocupants del sector, que genera que un 75% de la maquinària mèdica i un 85% dels ordinadors i material informàtic estigui obsolet i hagi completat, teòricament, la seva vida útil.