El Projecte Moviment busca participants a Mataró i rodalia

Un estudi sobre els efectes beneficiosos de l'exercici físic i l'entrenament de les funcions cognitives reuneix persones d'entre 50 i 70 anys

  • Redacció
  • Dilluns, 12 Juny 2017 13:06

Ciutat 2014/2015, CAMINADA 2

El Projecte Moviment, amb l'objectiu de determinar quins canvis positius es produeixen en el cervell quan s'entrenen el cos i la ment, busca adults de Mataró i rodalia que vulguin participar de manera voluntària en l'estudi. Amb les dades recopilades el projecte vol contribuir a la prevenció i millora del deteriorament cognitiu, la demència i la qualitat de vida.

Els participants no han de fer esport de manera regular
Actualment es cerquen adults que no realitzin activitat física de manera regular i que estiguin sans. La intervenció per l'estudi dura 3 mesos i consisteix en un programa d’entrenament físic i cognitiu de 5 sessions setmanals de 45 minuts que els participants poden realitzar pel seu compte o amb els investigadors del projecte. La participació és voluntària i de caràcter gratuït.

Fan una crida a la participació

S'establiran tres grups d'estudi en els quals es dividiran aleatòriament els voluntaris: el de caminar activament, el d'entrenament cognitiu i el grup mixt, que realitzarà ambdós exercicis. Segons els investigadors, que fan una crida a la participació d'adults, els efectes de l'estudi seran molt beneficiosos pels voluntaris i no suposa cap risc per a la salut.

El treball d'investigació, que inicialment estava situat a Santa Coloma de Gramenet i ara s'ha traslladat a Mataró, està coordinat per l’Institut Universitari de Recerca en Atenció Primària (IDIAP) Jordi Gol, l’Institut Català de la Salut, l’Institut Guttmann, l’Hospital Germans Trias i Pujol i la Universitat de Barcelona. L'estudi és finançat pel Ministeri d’Economia i Competitivitat.