Situació sanitària insostenible a Rocafonda i el Palau

El govern es compromet a fer pinya per pressionar a la Generalitat en resposta a les demandes dels veïns dels barris de Rocafonda i el Palau de millora dels Serveis Sanitaris

  • Laia Mulà / Daniel Ferrer
  • Divendres, 03 Març 2017 17:49

Manifestació Sanitat CAP Rocafonda

Més de 200 manifestants es van queixar a les portes de l'Ajuntament durant la celebració del Ple Municipal del dia 2 de març a causa de la situació sanitària d'una de les zones amb la població més empobrida de la ciutat, el barri de Rocafonda, la qual és insostenible segons denuncien els seus veïns. Les deficiències són evidents: els habitants han d'esperar més d'un mes aproximadament en ser atesos pels seus metges i infermers del Centre d'Atenció Primària (CAP).

En resposta al prec presentat pels Grups Municipals d'ERC, VOLEMataró, la CUP i ICV-EUiA de buscar solucions a aquesta situació d'emergència, l'equip de govern de Mataró ha afirmat que es pressionarà conjuntament al govern de la Generalitat. Joan Vinzo, regidor de Salut, va qualificar d'intolerable la llarga espera per tenir hora al metge i va opinar que “la millora de la situació passa per una millora pressupostària”.

Volen dos metges i dos infermers més

Les principals peticions dels afectats van ser traslladades al Ple Municipal per la Portaveu dels afectats, Laura Fuster: augmentar el servei amb dos metges, dos infermers, un administratiu, així com recuperar els horaris dels serveis de neteja que hi havia anteriorment (de 8 a 20 h), els quals han estat reduïts.

A més a més, segons explica Maria Majó i Clavell, secretària de l'Associació de Veïns de Rocafonda, sol·liciten que es tingui en compte que el CAP també atén els residents a la zona agrícola de Mataró (Can Quirze i la Fornenca, entre altres). “Si un metge ha d'anar a atendre a aquests ciutadans, triga molta estona a desplaçar-s'hi i, per tant, caldria una major dotació de personal i un vehicle corporatiu”, considera Majó.

Àmplia recollida de firmes i cites mèdiques

Ja s'han reunit 3.200 firmes entre els prop de 14.000 residents al barri. A més de recollir signatures, segons explica Maria Majó, també han reunit els papers amb la cita mèdica per “deixar palès que ens donen hora entre 4 i 6 setmanes més tard de la data de petició de la cita”. Critica que per part de l'administració hi ha tendència a negar que la situació sigui aquesta i “amb aquests papers ho demostrem”.