Rocafonda torna a la batalla pel mal funcionament del seu CAP

Els veïns ja han recollit 2.000 signatures i demanen més personal i recursos per millorar una “situació ja insostenible”

  • Redacció
  • Dilluns, 20 Febrer 2017 11:11

Assemblea Sanitat Rocafonda

El mal funcionament del CAP de Rocafonda-El Palau torna a ser notícia. L’assemblea d’usuaris es va reunir divendres passat, amb fins a setanta persones a les quals cal sumar les 2.000 signatures que s’han recollit per demanar més personal i recursos per revertir una situació que titllen de “ja insostenible”. L’assemblea, que agraeix “el treball excel·lent de tot l’equip de professionals del centre” posa sobre la taula una sèrie de reivindicacions per a la millora de l’atenció primària i seguirà mobilitzada, es personarà en manifestació en el pròxim Ple Municipal i demanen la implicació d’altres associacions de veïns i la Coordinadora per la Sanitat Pública.

En el record hi ha les mobilitzacions de fa tres anys, en aquest i en altres CAPs de la ciutat, per tal de revertir les retallades i manca de recursos del servei. De moment, però, a Rocafonda no es contempla la tancada al CAP com a mesura, a l’espera d’una nova assemblea el 3 de març.

Les reivindicacions
L’assemblea de Rocafonda reclama tenir dos metges més “per no haver d’esperar un mes per tenir visita amb el metge de família, com ara, quan el que és recomanable són 3 dies de demora” i pel mateix motiu també volen dues infermeres més en plantilla. També situen com a reivindicacions, servei de neteja durant tota la jornada “com hi havia abans de la retallada”, un augment d’hores de les mediadores interculturals, i “que es reconegui que aquest CAP té una important zona rural i que gaudeixi dels recursos que li corresponen”.

Assemblea Sanitat Rocafonda