El CSdM reflexiona sobre la tecnologia en l'àmbit sanitari

Les terceres Jornades d'Innovació presenten un nou producte: la patent d'un protector integral de peu

  • Marta Gómez
  • Dimarts, 20 Desembre 2016 09:59

Hospital 01

La setmana passada el Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) va organitzar la tercera Jornada d'Innovació conjuntament amb EURECAT Centre Tecnològic de Catalunya. La Jornada, que s'emmarcava en el Pla Estratègic 2017-2020 del mateix CSdM tenia l'objectiu de  reconèixer i potenciar l'Hospital de Mataró com a centre de referència pel que fa a recerca, la innovació i la formació de grau i de postgrau. Per això, la Jornada va posar sobre la taula projectes i coneixements entorn de l'R+D+I (la recerca, el desenvolupament i la innovació) i també l'emprenedoria en el sector sanitari. 

Nova patent: protegir el peu

Un dels nous productes que s'ha presentat durant la Jornada ha estat una nova patent: el protector integral de peu. Aquest protector està realitzat amb un innovador teixit en 3D que evita l'aparició de les llagues per pressió que apareixen en pacients ancians de risc. El CSdM calcula que aquestes llagues tenen una incidència de nou ulceres per cada cent dies d'ingrés. Ara, durant aquest mes de desembre han començat les proves d'usabilitat. Un prototip que serà provat a 350 pacients de l'Hospital de Mataró i que situa a aquest centre, com a punt important de recerca i investigació, tot i no ser dels hospitals de primera línia del país. 

350
Es preveu que 350 pacients de l'Hospital de Mataró hagin provat aquest mes de desembre el nou protector de peu presentat la setmana passada

Pla Estratègic cap al 2020

Durant la Jornada s'ha presentat també el Pla Estratègic, Desenvolupament Acadèmic i Recerca Innovació del Consorci que contemplen desenvolupar un Pla en Innovació i un d'Emprenedoria fins a l'any 2020.