Deu anys de Tic Salut a Mataró

El Mapa de Tendències en TIC i Salut conclou que l'ús de la història clínica electrònica és gairebé del 100% en els centres de la xarxa pública

  • Redacció
  • Dilluns, 19 Desembre 2016 10:25

TIC Salut_10 anys.jpg

La Fundació TIC Salut va celebrar que ja fa deu anys que es va instal·lar a la ciutat de Mataró. Ho va fer en el marc de la presentació del Mapa anual de Tendències en Tic i Salut, que conclou la xarxa pública sanitària utilitza majoritàriament la història clínica electrònica.

El 2006 va néixer la Fundació TIC Salut, un organisme que depèn del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i que treballa per impulsar el desenvolupament i la utilització de les TIC i el treball en xarxa en l'àmbit de la salut. A més a més, fa d’observatori de noves tendències, innovació i seguiment d'iniciatives emergents, i ofereix serveis de normalització i homologació de productes.

La primera ubicació de la Fundació va ser a l'edifici Tecnocampus 1.0, situat a Vallveric, i amb la inauguració del parc tecnològic del Tecnocampus el 2010 va traslladar-se a les instal·lacions que ocupa actualment, a l'edifici TCM3.

Història clínica electrònica majoritària

A l’acte de commemoració del desè aniversari hi van participar l’alcalde de Mataró, David Bote i els exconsellers Marina Geli i Boi Ruiz, juntament amb Josep Mañach i Joan Cornet, exdirector i expresident de la Fundació. Durant la celebració es va presentar el Mapa de Tendències en TIC i Salut.

El document d'enguany conclou que l'ús de la història clínica electrònica és gairebé del 100% en els centres de la xarxa pública i recentment han començat a connectar-s'hi els centres de rehabilitació i diàlisi. Aviat es complementarà amb la integració de dades procedents dels serveis socials.