Condemnat per negligència l’Hospital de Mataró en la mort d’una dona de 90 anys

La jutgessa considera que l’hemorràgia cerebral que patia se li va detectar amb cinc dies de retard i quan ja no se li podia aplicar tractament

  • Redacció
  • Dijous, 24 Novembre 2016 13:38

Hospital Mataró

L’Hospital de Mataró ha estat condemnat per negligència mèdica en el cas de la mort d’una dona de 90 anys. El jutjat de primera instància número 36 de Barcelona considera que la mort de la dona la va provocar una hemorràgia cerebral que es va diagnosticar amb cinc dies de retard i quan ja no se li podia aplicar cap tractament mèdic.

Amb la sentència en ferm i sense possibilitat de presentar cap recurs, la companyia Zurich, asseguradora de l’Hospital de Mataró, haurà de fer efectiva una indemnització de 64.700 euros que s’abonarà als fills de la víctima. La xifra, tanmateix, és un 25 per cent inferior a la que reclamava la família, ja que la jutgessa ha considerat que a causa de l’avançada edat de la víctima, aquesta hauria pogut morir igualment encara que se li hagués diagnosticat a temps l’hemorràgia.

Els fets van passar el juliol del 2014 i la família va decidir portar-ho davant del jutge a través de l’advocada Margarita Martín Filgueira, especialista en negligències mèdiques del Grupo Medico Legal BCN.

Segons recull la sentència, la dona va rebre una primera atenció a casa, on el metge d’urgències li va receptar paracetamol i antibiòtics per dolor cervical i infecció d’orina. L’endemà, la dona va ingressar a l’Hospital de Mataró perquè el seu estat va empitjorar notablement i presentava malestar general i somnolència. Passades 48 hores, a la dona se li van proporcionar cures pal·liatives, però la família va insistir i finalment va ser diagnosticada amb una hemorràgia cerebral que ja no es podia tractar.