L'Ajuntament recela de Comín: "No hi ha cap aportació extraordinària!"

Joan Vinzo assegura que "el Conseller ens aixeca la camisa" per no comprometre's a cap partida pressupostària més enllà de mantenir les actuals aportacions al CSdM

  • Cugat Comas
  • Dimarts, 15 Novembre 2016 13:12

Joan Vinzo Ple municipal

El que pel Departament de Salut és una injecció de diners per solucionar els problemes del Consorci Sanitari del Maresme és, per l'Ajuntament de Mataró, una "aixecada de camisa" i un "joc de mans mediàtic". El to del recel és evident i el verbalitza el regidor de Salut Joan Vinzo, que es considera "decebut per la manca de concrecions i per l'actitud del Conseller Antoni Comín" en la reunió amb els Alcaldes. Vinzo assegura que en les xifres fetes públiques pel Departament "no hi ha cap aportació extraordinària per fer front a les inversions necessàries" sinó que Salut ha fet "enginyeria numèrica" amb les quotes de les amortitzacions d'equipament dels pròxims anys per anunciar una aportació que "no és extraordinària", com reclamaven els alcaldes.

Dit d'una altra manera, els 10,7 milions anunciats per Comín no corresponen a cap partida pressupostària sinó a mantenir la mateixa aportació al CSdM els propers anys.

Guerra de xifres, doncs, entre territori i Generalitat. Vinzo assegura que la proposta feta pública és un ball de xifres en la qual l'única aportació real seria "un petit increment a l'aportació ordinària a partir de 2018" i que suma un total de 3,5 milions entre 2018 i 2021, però cap partida nova abans. Aquesta franquícia l'aconseguiria l'Hospital mantenint l'aportació que ja té actualment d'1,5 milions un cop expirin els crèdits que es van demanar l'any 2003. Pel regidor, per arribar amb 10,7 milions 'extraordinaris' el 2019, el Departament estaria comptabilitzant les quotes d'amortitzacions que ja es fan anualment per mantenir l'equipament tècnic en bon estat, quan la reclamació del territori és que aquesta aportació fos "extraordinària", a més a més, de les amortitzacions ordinàries.

Molest amb els Alcaldes
Amb tot, el regidor de Salut explica que "amb aquest joc de mans s'ha volgut donar una sortida mediàtica positiva davant la petició de quinze alcaldes pels que no te resposta. De fet ha assegurat que el Conseller es va mostrar "disconforme amb la petició conjunta i incòmode davant de tants alcaldes". Vinzo posa el crit al cel perquè "tot i que estem d'acord en els problemes i les mancances no tenim cap certesa que el prec del territori s'escolti, i això quan s'estan negociant els primers pressupostos en tres anys". El regidor assegura que "sense aportació extraordinària, només es podrà equilibrar els comptes del Consorci no invertint-hi, quan hem demanat una aportació extra de 3 milions anuals de la qual no responen"