Premi Estratègia NAOS 2015 al programa "A peu, fem salut!"

El programa mataroní proposa 32 itineraris a peu per dins de la ciutat per promoure l'activitat física

  • Redacció
  • Dimarts, 15 Novembre 2016 09:57

Premi NAOS

Una iniciativa de la Secció de Salut de l'Ajuntament de Mataró, el programa "A peu, fem salut!", s'emporta el premi Estratègia NAOS 2015. El programa guanyador són 32 itineraris urbans que es poden fer a peu per dins de la ciutat de Mataró. "A peu, fem salut!" s'ha ajustat, doncs, als criteris de valoració dels organitzadors i s'ha valorat la implicació i sinergies de diferents sectors de la població, el procés, els resultats i l'impacte en salut, la sostenibilitat en el temps del projecte, el plantejament original i innovador i els criteris d'equitat i perspectiva de gènere.

32 itineraris urbans

Els 32 itineraris per caminar que  formen part del programa "A peu, fem salut!" pretenen seguir fomentant l'activitat física en el dia a dia de les persones a l'hora que es promociona la ciutat com a espai afavoridor de salut. Així doncs, des de la regidoria de Sanitat, Salut, Consum i Gent Gran Activa se segueix posant sobre la taula tots els beneficis que comporta caminar: ajudar a prevenir l'obesitat, disminuir el risc de contraure malalties de cor, càncer, diabetis tipus II, enfortir la musculatura i els ossos o millorar l'estat d'ànim. Des del mateix espai recorden que es tracta d'iniciatives econòmiques que s'ajusten per a tot tipus d'edats i condicions físiques.
De fet, els itineraris es van organitzar dividint la ciutat en quatre zones i organitzant vuit recoreguts en cada un, classificats segons el grau de dificultat: baixa, lleugera, moderada i alta.

Estratègia NAOS

L'Estratègia NAOS (Nutrició, Activitat Física i prevenció de l'Obesitat) és una estratègia de salut emmarcada en les polítiques sanitàries internacionals com la OMS i la Unió Europea. L'Estratègia NAOS té com a finalitat invertir la tendència ascendent de la prevalença de l'obesitat fomentant l'alimentació saludable i la pràctica d'activitat física.