El menjador de l’Espai Gatassa tanca una setmana per un bacteri de legionel·la

L'Ajuntament descarta que es tracti d'un brot de legionel·la i assegura que ja s'està duent a terme el procés de desinfecció

  • Redacció
  • Dimecres, 29 Juny 2016 10:03

Cultura 2013, ESPAI GATASSA

La detecció d’un bacteri de legionel·la en la xarxa d’aigües de l’Espai Gatassa va obligar a tancar el menjador d’aquest centre social durant una setmana. L’Ajuntament va trobar el focus en una inspecció rutinària i va aplicar el protocol establert en aquests casos, que implica el tancament de l’espai afectat i un posterior procés de desinfecció que s’allargarà durant tres mesos. Tot i així, el servei de menjador ha estat reobert gràcies a la instal·lació d’un circuit d’aigua alternatiu.

El passat 17 de juny, l’Espai Gatassa va tancar el servei de menjador sense motiu aparent. No va ser fins al dia 25 de juny que el consistori va admetre que l’empresa contractada per a la prevenció de la legionel·losi i el manteniment de les 167 instal·lacions municipals, havia detectat una mostra positiva en legionel·la en un control rutinari el mes passat, que va obligar a tancar el menjador del centre.

Alguns dels avis que dinen allà diàriament van haver de ser recol·locats en menjadors propers per poder seguir prestant el servei, però aquesta setmana ja s’ha restablert la normalitat.

Des del primer moment, l’Ajuntament va aplicar el protocol per a la desinfecció de l’espai, que implica un clorat a fons de la xarxa d’aigües i que ha obligat a instal·lar un circuit d’aigües alternatiu i a posar a disposició dels usuaris un gel desinfectant per a rentar-se les mans.

L’Ajuntament ha volgut deixar clar que en cap cas es tracta d’un brot de legionel·la i que no hi ha afectats.