Convocada una ocupació a l’Hospital de Sant Jaume per denunciar-ne el desmantellament

La Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública fa públic un calendari d’accions per fer front a les mesures del CatSalut

  • Mireia Biel
  • Divendres, 06 Novembre 2015 10:47

Ciutat 2014/2015, Hospital antic de Mataró

La Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública convoca una ocupació a l’Hospital de Sant Jaume per aquest dissabte. Una manifestació i diversos tallers i debats centren el calendari d’accions marcat des de la plataforma, que es mobilitza per denunciar el desmantellament dels serveis sociosanitaris de la ciutat sota el lema ‘L’Hospital de Sant Jaume no es toca’.

Ja fa dies que la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública estava redactant un calendari d’accions per reivindicar els serveis sociosanitaris de la ciutat, especialment després de l’anunci de la intervenció de l’Hospital de Mataró. Celebrades dues assemblees obertes, la plataforma ciutadana ha decidit optar per una ocupació dissabte al vespre, a l’Hospital de Sant Jaume per denunciar-ne el desmantellament. Abans, la coordinadora també ha convocat una mobilització ciutadana que sortirà de la plaça Miquel Biada a les sis de la tarda i acabarà a l’Hospital de Sant Jaume.

Preocupació contundent

Segons detallen en un comunicat, els veïns i membres d’entitats i col·lectius han manifestat “la seva preocupació per la situació actual i futura dels serveis sociosanitaris de la comarca”. De fet, denuncien que “l’hospital d’aguts continua amb una unitat de 40 llits buida, mentre s’apilen malalts a l’hospital de dia”. Així mateix, la coordinadora alerta que “es deriven pacients a empreses privades i es mantenen llits buits a Sant Jaume”.

Que el CatSalut encara no hagi presentat el Pla Director acordat, ni hagi creat la comissió de seguiment, ha provocat malestar en la coordinadora, que al mateix temps, ha remarcat que “des del CatSalut es programa una presentació d’un Pla de serveis sociosanitaris per al Maresme central” quan encara no s’ha consensuat “la planificació d’aquests serveis”.

Els CAPS, un precedent

La tensió creixent davant la situació dels serveis sociosanitaris de la ciutat, fa venir al cap la gran mobilització ciutadana que hi va haver a principis del 2014 quan, arran de les retallades, centenars de persones van ocupar els Centres d’Atenció Primària. El de Rocafonda en va ser l’epicentre, amb una ocupació que va durar 41 dies.