L’Ajuntament critica la intervenció de l’Hospital i reclama un millor finançament pel CSdM

La Junta de Portaveus acorda una declaració institucional i mostra el seu malestar “pel moment i les formes” de l’anunci

  • Mireia Biel // Fotos: Anna Aluart
  • Dimarts, 20 Octubre 2015 11:38

Ciutat 2014/2015, Bote 2

La Junta de Portaveus ha consensuat una declaració institucional en defensa del Consorci Sanitari del Maresme en la que reclama que se’n millori el finançament, després que la Generalitat l’intervingués a finals de la setmana passada. Els grups municipals s’han mostrat molestos pel moment i les formes de l’anunci i buscaran suport al Parlament per denunciar la històrica manca de finançament de la institució.

El finançament del Consorci Sanitari del Maresme és el problema de fons que s’amaga darrere la intervenció de l’Hospital de Mataró. És la conclusió de la Junta de Portaveus que l’alcalde David Bote ha convocat aquest matí per informar els grups municipals de la situació del Consorci, de la que van tenir coneixement per escrit divendres a la tarda. En roda de premsa posterior, Bote ha afirmat que tots els grups municipals han acordat una declaració institucional que incideix clarament en “l’increment de finançament del Consorci Sanitari del Maresme” amb l’objectiu que “es resolgui d’una vegada per totes el dèficit històric, que no de gestió, que pateix el consorci des del seu naixement”. Segons Bote, aquest infrafinançament és el principal motiu pel qual el Consorci ha quedat intervingut per la Generalitat.

A més a més, l’alcalde ha deixat clar “el malestar i desencís “pel moment i les formes” amb què s’ha perdut “l’autonomia de l’Hospital”. “Tenim un govern provisional i un conseller interí a l’espera que es conformi el nou govern”, ha recordat.

“Condicions importants”

Després que el gerent del Consorci Sanitari del Maresme, Ramon Cunillera, tragués ferro de la situació i negués que, a efectes pràctics, l’Hospital hagi quedat intervingut, l’alcalde Bote ha volgut deixar clar que les condicions que s’imposaran –que han de transcendir– són importants. “És cert que una intervenció significaria revocar el consell rector i el gerent i això no ha succeït”, ha clarificat Bote, que d’altra banda ha recordat que, tot i així, “l’Hospital passa al règim general del CatSalut i es regeix igual que altres hospitals completament públics que no tenen consorci”.

L’Ajuntament “no vol esperar” a veure quines mesures es prenen, i prefereix “actuar des del començament”. Per això, segons Bote, l’Ajuntament es mantindrà ferm amb la demanda de no traslladar cap servei fins que no s’hagi consensuat el Pla Director, en referència a la problemàtica amb l’Hospital de Sant Jaume. A més a més, els grups municipals traslladaran la declaració institucional als seus respectius representants al Parlament, per tal de trobar el suport parlamentari, en el que seria el quart acord sobre la qüestió del finançament del Consorci que aprova la cambra catalana.