"La intervenció de l'Hospital de Mataró s'ha fet des d'un govern provisional i amb l'oposició en contra"

La Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública critica que s'actuiï sense tenir "resultats del Pla Director" i sense "consensuar mesures"

  • Redacció
  • Dimarts, 20 Octubre 2015 09:31

Hospital 01

La Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública critica durament la intervenció de l'Hospital de Mataró per part de la Generalitat, sobretot pel que fa a les formes. En un comunicat enviat als mitjans de comunicació, afirmen que "el govern provisional de la Generalitat intervé el Consorci Sanitari del Maresme, sense el Parlament constituït i amb l'oposició de la majoria dels actors implicats". Per la coordinadora, "tot està fet amb la intenció de continuar les retallades, sense esperar el Pla Director i sense consensuar mesures".

La Coordinadora critica, a més a més, que no s'hagin tingut en compte les reiterades reivindicacions sobre la manca de finançament del Consorci Sanitari del Maresme i recorden que "hi ha tres acords del Parlament" sobre aquesta qüestió. Però, al mateix temps, des de l'associació carreguen contra els Consells Rectors -tant els antics, com l'actual-, ja que, asseguren, que "en comptes d'exigir que es reverteixi la situació" sobre el finançament, només "han tirat endavant plans de reequilibri, és a dir, retallades".

La intervenció de l'Hospital de Mataró "posa més difícil la situació sociosanitària a la nostra comarca", ja que, segons remarquen, "en comptes de fer front a la manca de finançament, la Generalitat intervé l'entitat, deixant intacta la cúpula", un fet que permetrà que actuï "de forma encara més unilateral que actualment".

Per això, la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública convoca una reunió el 21 d'octubre a les set de la tarda a Les Esmandies, a la que convida totes les entitats que hi vulguin participar per articular la resposta ciutadana a "l'agressió de la sanitat pública".