Mora assegura que hi haurà paga de Nadal pels treballadors de l’Hospital

L’Alcalde arranca del Conseller Boi Ruiz el compromís de resoldre el finançament del centre sanitari

  • Redacció
  • Dilluns, 01 Desembre 2014 12:45

Hospital Mataró

El Consorci Sanitari del Maresme està vivint les darreres setmanes un incendi laboral derivat del fet que, iniciat ja el mes de desembre, el personal no tingui garantida la paga de Nadal. La tensió entre comitè, sindicats i direcció és palpable i els darrers dies ha anat en augment. Al pas d’aquest incendi va sortir divendres l’Alcalde de Mataró i vicepresident del Consorci Joan Mora. Mora va assegurar davant els mitjans de comunicació que cobreixen regularment la informació local que tenia el compromís personal del Boi Ruiz de “resoldre la situació anòmala en què ens trobem” i que hauria de començar, a curt termini, perquè el personal cobri la paga de Nadal o com a mínim part d’ella.

L’Alcalde és conscient, però, que la situació financera de l’equipament “més que infrafinançat” és insostenible i en aquest sentit va apuntar a una negociació i resolució que passi per un millor finançament de l’Hospital i el final de l’actual volum de derivacions a altres centres sanitaris. Mora s’hauria posat al capdavant de la resolució d’un problema laboral per por a què sigui el servei el que s’acabi ressentint. En aquest sentit va recordar que “el Consorci Sanitari és l’empresa amb més treballadors de la comarca, en depenen moltes famílies i cal ser curosos amb els treballadors”.

“El límit és la paga”

Joan Mora va ser meridianament clar en assegurar que “el sacrifici dels treballadors té un límit i aquest límit passa per cobrar la paga d’alguna fórmula. S'ha d'eliminar l'angoixa constant del treballador que ha fet sacrificis", defensa l'alcalde de Mataró. Per Mora aquest escanyament salarial no ha anat en contra dels pacients perquè l'actitud del personal de l'hospital ha estat "positiva", però reconeix que s'està arribant a una situació límit, com el fet de no saber si cobraran la paga extra. A partir d’aquest punt va ser quan Mora hauria arrencat del Conseller de Salut el compromís d’elaborar un pla de viabilitat específic per a l’Hospital de Mataró, que asseguri el seu funcionament. Es dóna la circumstància que l’equipament maresmenc té bons resultats en eficiència i productivitat “però no se’l tracta igual que altres centres amb més finançament i resultats pitjors” va assegurar Mora que vol “que es justifiqui” aquesta situació.

Massa derivacions

D'altra banda, l'alcalde també lamenta que per "compensar" la manca de demanda d'altres hospitals catalans, hi hagi a Mataró una derivació excessiva de pacients a altres centres de fora de la comarca. Mora explica que l'Hospital de Mataró està infrafinançat pel volum i la complexitat del servei que s'ofereix en comparació amb altres centres catalans. En aquest sentit, retreu al Departament la derivació a altres hospitals de pacients que "es podrien atendre a Mataró" però que surten del Maresme "per complir l'excedent sobrant d'hospitals de fora de la comarca".