Denuncien les mancances i retallades del nou CAP de Ronda Prim

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública ho atribueix a la “planificació burocràtica”

  • Redacció - Fotos: Anna Aluart
  • Dimarts, 18 Novembre 2014 10:46

Roda premsa deficiencies CAP

Durant el primer dia de funcionament del nou CAP de Ronda Prim es van començar a evidenciar les primeres mancances del nou equipament. Aquesta és la teoria de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública que critica mancances en el nou Centre d’Atenció Primària que atribueixen, en paraules del seu portaveu Jesús Nieto “a la planificació burocràtica de l’administració que no té en compte les necessitats de la ciutadania”. La Plataforma critica la mida dels ascensors, que veuen insuficient i que ahir provocava alguna cua a primera hora, i la poca llum natural d’algun espai com les consultes de pediatria. Igualment, critiquen la ubicació dels lavabos o la falta d’una parada de bus pròpia de l’equipament.

Nieto va recordar que “els professionals no han estat escoltats a l’hora de projectar aquest equipament, que suma els serveis de dos centres antics més serveis especialitzats”.

El nou CAP, denuncia la Plataforma, també és víctima de “la precarietat de la sanitat primària amb les retallades, amb un 25 per cent menys de personal sanitari, més pacients per metge i l’augment de les llistes d’espera pels serveis més especialitzats”. Nieto també va reclamar que a tots els CAPs de la ciutat s’instauri el sistema de taula tripartida entre professionals, usuaris i administració que ja funciona a Rocafonda: “És essencial una major participació de la ciutadania per millorar la gestió d’aquests equipaments”.

CAP ronda prim